Kefirin Faydaları Nelerdir?
Dünya genelinde de bilinen bir gıda olan kefir , genelde sporcular veya perhiz yapan kişiler tarafından tüketilmektedir. Süt fermantasyonu, süte canlı fermantasyonlar eklemek kadar kolaydır ve binlerce tarife neden olmuştur. Bunlardan bazıları ise yoğurt ve ayrandır.
KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR?
BAĞIŞIKLIĞIN ARTMASINI SAĞLAR
Kefir, bağışıklık sisteminizi harekete geçirir ve hücrelerin korunmasını sağlayan biyotin ve folat gibi faydalı besin içerir. bununla beraber kefir, bağışıklık sistemini modüle etmeye muavin olur ve zararlı bakterilerin büyümesini engeller.
Kefir, sadece bu probiyotik içeceğin içerisinde bulunan, kefiran ve kudiran adı bahşedilen, antimikrobiyal özellikler içerdiğini bildiren kuvvetli bir alaşım içerir. Kefiran aynı zamanda kolesterol ve kan basıncını düşürmeye de muavin olur.
KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR
Birçok insan için büyük bir üzüntü kaynağı olan osteoporoz, yeterli miktarda kalsiyum almayan sistemlerde gelişir. Oysa bütün yağlı sütten yapılan kefir, yüksek miktarda kalsiyum içermektedir.
bununla beraber kefir kemikleri güçlendiren kalsiyumun vücut kadar emilmesini ve kemik dejenerasyonunun engellenmesini sağlayan biyoaktif bileşikler içerir. Kefirin içeriğinde bulunan probiyotikler besin emilimini arttırır ve fosfor, kalsiyum, magnezyum, D vitamini ve K2 vitamini de dahil elde etmek üzere kemik dayanıklılığını artırmayı sağlar.
KANSERE KARŞI SAVAŞIR
Kefir, vücudun kansere karşı savaşmasına asistan olmada epeyce önemli bir rol üstlenmektedir. Probiyotik içeceklerde bulunan bir takım bileşikler midede kanser hücrelerini öldürdüğü gösterilmiştir.
Yapılan araştırmalar kefirin, kansere yakalanma riskini yüzde 14 oranında azaltan yoğurt yoğurtlardan öbür olarak meme kanseri hücrelerini yüzde 56 azalttığını gösterdi.
İLİşKİLİ HABERLER
Potasyum Deposu Muzlu Kefir Tarifi!
Eklem Sağlını Korumanın Yolu Kefirden Geçiyor
Doğal Probiyotik Kaynağı Kefir!
Kefirli Mayasız Bazlama Tarifi
İLİşKİLİ GALERİLER
Kefirin Doğaüstü Yararlarına İnanamayacaksınız!
Ananasın Faydaları Nelerdir?
Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?