Sadece 4 Malzemeyle Virüse Savaş Açın!
Coronavirüsü sürecinde çoğu kişi korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik besinler tüketiyor. bu nedenle çoğu gıdanın satışında patlama yaşandı. Çeşitli meyve ve sebzelerin yanı sıra doğal bal ve sütünde satışlarında artış gözlemlendi. Yanı sıra vatandaşlar doğal bitkilerden hazırlanan çaylara da yönelmeye başladı. Ada çayı, papatya çayı, yeşil dere ve bunun gibi böylece çok çayın satışı artarken, ziraat mühendisi ve aktar sahibi Mete Eltepe de hem virüslerden korunmak keza de direnci çoğaltmak için özel bir dere hazırladığını duyurdu. Eltepe, içerisinde kırmızı ürünlerin yer aldığı çayın koruyucu özelliğine dikkat çekti. Tarçın, hibiskus, karanfil ve sumak kullanarak hazırladığı bu çayın tarifini veren Eltepe, “Demliğin içine tarçın çubuklarından atıp 3 dakika kimsesiz kaynatıyoruz. sonradan içine karanfil, hibiskus ve sumak ekliyorum. Yalnızca tarçının kaynaması bu işin püf noktasıdır. 3- 4 dakika demledikten sonradan içime hazırdır,” diye konuştu.
SUMAK EN KUVVETLI ANTİOKSİDANLARDAN
Dünyadaki en adaleli antioksidanlardan birinin sumak olduğunu bildiren Mete Eltepe, ayrıca virüslere karşı koruduğunu keza de vücudun direncini artırdığını ifade etti. Hibiskusun da oldukça yüksek seviyede C vitamini içeriğine sahip olduğunu söyleyen Eltepe, “Hibiskusun bununla birlikte ateş düşürücü özelliği var. Beden direncini artırarak enerji sağlar. Tarçın da potasyum zenginidir. bununla beraber bitkinlik ve unutkanlığa çok iyi gelir. Şeker dengeleme özelliği vardır. Karanfil ise uzmanların önerdiği gibi mikroplarla savaşma özelliği fazla yüksek olan bir bitkidir. Çayın içine bunu da ekliyoruz. 4×4 bir karışım oluyor. Çayı demledikten daha sonra bitkileri süzüyoruz. Kalan saf çayı istediğiniz şekilde hemencecik veya sonradan soğuk olarak içebilirsiniz. Çocuklar dere içmeyi sevmez. Bazı şahısların de sıcak içeceklerle arası iyi değildir. Demledikten sonra süzüp akşama değin istediğiniz vakit soğuk olarak tüketebilirsiniz,” ifadelerini kullandı.
TATLANDIRMAK İŞÇİN BAL YETERLİ
‘4×4 kırmızı dere’ın tadının da epeyce nefis olduğunu ve basit içilebileceğini söyleyen Mete Eltepe, şeker katmaya gerek olmadığını belirtti. Çocukların fazla daha bakımlı içebileceğini anlatan Eltepe, “Tarçından gelen tatlandırıcılık çayın tadını güzel hale getirir. gerçi çocuklar için istendiğinde bir bardak çayın içine bir küçük nehir kaşığı bal katılabilir. Lakin normalde hiç gerek yok. Bu tümör virüslerle mücadelede ceset direncini artırıcı ve enerji artırıcı özelliğe sahiptir. Yalnızca koronayla alakalı yok, tüm virüslerden koruması için bu tip çayları hayatımıza almalıyız. Gün baştan başa 2 ya da 3 kez içebiliriz. Maliyeti toplam 20 TL” dedi.
‘SUMAĞI KATIYEN EKSİK ETMEM’
Sumağı mutfağından hiç eksik etmediğini de kaydeden Bediha Söğüt ise “Ben Mardinliyim ve biz sumağı çok kullanıyoruz. Sumağın önce tomurcuğunu haşlarım. Suyunu süzdükten sonradan dolmanın üstüne kullanırım. Dövülmüş sumağı soğan salatasına atarım. Biz soframızdan hiç beceriksiz etmeyiz. Kahvaltıda bile domatesin üzerine serpip yeriz. Yıllardır ben hastalıktan gripten korkmam. Koronavirüsten de hiçbir virüsten de korkmuyorum,” diye konuştu.
İLİşKİLİ HABERLER
Bitki Çaylarının Hastalıklar Üzerindeki Etkisini Biliyor musunuz?
Adet Söktürücü Tümör ve Çaylar Nelerdir?
Bağışıklık Sistemi Nasıl Çalışır?
Zencefil ve Limonun Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi
İLİşKİLİ GALERİLER
Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu
Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Gıda