DOLAR 32,3558
EURO 34,7693
ALTIN 2.395,24
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Sadece 4 Malzemeyle Virüse Savaş Açın!

19.04.2020
A+
A-

Coronavirüsü sürecinde çoğu kişi korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik besinler tüketiyor. bu nedenle çoğu gıdanın satışında patlama yaşandı. Çeşitli meyve ve sebzelerin yanı sıra doğal bal ve sütünde satışlarında artış gözlemlendi. Yanı sıra vatandaşlar doğal bitkilerden hazırlanan çaylara da yönelmeye başladı. Ada çayı, papatya çayı, yeşil dere ve bunun gibi böylece çok çayın satışı artarken, ziraat mühendisi ve aktar sahibi Mete Eltepe de hem virüslerden korunmak keza de direnci çoğaltmak için özel bir dere hazırladığını duyurdu. Eltepe, içerisinde kırmızı ürünlerin yer aldığı çayın koruyucu özelliğine dikkat çekti. Tarçın, hibiskus, karanfil ve sumak kullanarak hazırladığı bu çayın tarifini veren Eltepe, “Demliğin içine tarçın çubuklarından atıp 3 dakika kimsesiz kaynatıyoruz. sonradan içine karanfil, hibiskus ve sumak ekliyorum. Yalnızca tarçının kaynaması bu işin püf noktasıdır. 3- 4 dakika demledikten sonradan içime hazırdır,” diye konuştu.

SUMAK EN KUVVETLI ANTİOKSİDANLARDAN

Dünyadaki en adaleli antioksidanlardan birinin sumak olduğunu bildiren Mete Eltepe, ayrıca virüslere karşı koruduğunu keza de vücudun direncini artırdığını ifade etti. Hibiskusun da oldukça yüksek seviyede C vitamini içeriğine sahip olduğunu söyleyen Eltepe, “Hibiskusun bununla birlikte ateş düşürücü özelliği var. Beden direncini artırarak enerji sağlar. Tarçın da potasyum zenginidir. bununla beraber bitkinlik ve unutkanlığa çok iyi gelir. Şeker dengeleme özelliği vardır. Karanfil ise uzmanların önerdiği gibi mikroplarla savaşma özelliği fazla yüksek olan bir bitkidir. Çayın içine bunu da ekliyoruz. 4×4 bir karışım oluyor. Çayı demledikten daha sonra bitkileri süzüyoruz. Kalan saf çayı istediğiniz şekilde hemencecik veya sonradan soğuk olarak içebilirsiniz. Çocuklar dere içmeyi sevmez. Bazı şahısların de sıcak içeceklerle arası iyi değildir. Demledikten sonra süzüp akşama değin istediğiniz vakit soğuk olarak tüketebilirsiniz,” ifadelerini kullandı.

TATLANDIRMAK İŞÇİN BAL YETERLİ

‘4×4 kırmızı dere’ın tadının da epeyce nefis olduğunu ve basit içilebileceğini söyleyen Mete Eltepe, şeker katmaya gerek olmadığını belirtti. Çocukların fazla daha bakımlı içebileceğini anlatan Eltepe, “Tarçından gelen tatlandırıcılık çayın tadını güzel hale getirir. gerçi çocuklar için istendiğinde bir bardak çayın içine bir küçük nehir kaşığı bal katılabilir. Lakin normalde hiç gerek yok. Bu tümör virüslerle mücadelede ceset direncini artırıcı ve enerji artırıcı özelliğe sahiptir. Yalnızca koronayla alakalı yok, tüm virüslerden koruması için bu tip çayları hayatımıza almalıyız. Gün baştan başa 2 ya da 3 kez içebiliriz. Maliyeti toplam 20 TL” dedi.

‘SUMAĞI KATIYEN EKSİK ETMEM’

Sumağı mutfağından hiç eksik etmediğini de kaydeden Bediha Söğüt ise “Ben Mardinliyim ve biz sumağı çok kullanıyoruz. Sumağın önce tomurcuğunu haşlarım. Suyunu süzdükten sonradan dolmanın üstüne kullanırım. Dövülmüş sumağı soğan salatasına atarım. Biz soframızdan hiç beceriksiz etmeyiz. Kahvaltıda bile domatesin üzerine serpip yeriz. Yıllardır ben hastalıktan gripten korkmam. Koronavirüsten de hiçbir virüsten de korkmuyorum,” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Bitki Çaylarının Hastalıklar Üzerindeki Etkisini Biliyor musunuz?

Bitki Çaylarının Hastalıklar Üzerindeki Etkisini Biliyor musunuz?

Adet Söktürücü Bitkiler ve Çaylar Nelerdir?

Adet Söktürücü Tümör ve Çaylar Nelerdir?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Çalışır?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Çalışır?

Zencefil ve Limonun Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi

Zencefil ve Limonun Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi

İLİşKİLİ GALERİLER Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Gıda

15 Dakikada Sonuç Veren Antikor Testi Coronavirüs Bağışıklığını Gösteriyor

15 Dakikada Netice Veren Antikor Testi Coronavirüs Bağışıklığını Gösteriyor

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.