Şırnak’ta 3 ton kaçak et ele geçirildi
Şırnak’ta 3 ton kaçak et ele geçirildi: güvenlik güçlerinin operasyonunda yasa dışı et sevkiyatı engellendi, adalet için incelemeler sürüyor.
Bir soğuk hava deposu üzerinde yapılan denetimde, İstanbul’daki Cumhuriyet Mahallesi İpekyolu Bulvarı’nda Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekipleri inceleme gerçekleştirdi. Ekipler, etiketsiz ve işletme kayıt/onay numarası bulunmayan ürünleri tespit etti. Kesimhane raporu ve veteriner sağlık sertifikası ibraz edilemeyen toplam 3 ton 112 kilogram büyükbaş sakatat ile vakumlu et ürünleri ele geçirildi.
ELE GEÇEN ÜRÜNLER İMHA EDİLDİ Ayrıca ürünlerin hijyenik olmayan şartlarda depolandığı ve izlenebilirliğinin mümkün olmadığı belirlendi. Ele geçirilen ürünler, kontrol görevlileri, savcılık, zabıta ve jandarma ekiplerinin gözetiminde yerinde imha edildi.
Kaynak: Ensonhaber