DOLAR 32,5671
EURO 35,0146
ALTIN 2.428,17
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Tıbbı Maskeler Buna Neden Oluyor!

07.06.2020
A+
A-

Coronavirüsünden korunmak için takılan tıbbi maskenin altında cildiniz uzun süre havasız kalacağından akne oluşumuna niçin olur. Peki, bunu önüne geçmek için ne yapmak gerekir? Maske taktığınız cilde nasıl bakım yapmak gerekir? İşte teferruat…

Uzmanlar, yüzü kapatan her şeyin sivilceye niçin olabileceğini söylüyor. Bilhassa pandemi sürecindeki karantina durumu, işsizlik, stres, kaygı ve sıkıntılar cilt problemlerinin tetiklenmesine neden oldu. Ancak birtakım deri bakım ürünleri ile bu sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

AKNEYE KARŞI YÜZ YIKAMA TAVSİYESİ

Tahriş oluşumunu engellemek için yüzünüzü kibar bir temizleyici ile birlikte yıkamanız tavsiye edilir. Bunun için akneye iyi gelen alfa-hidroksi ya da beta-hidroksi asitleri içeren temizleyicilerden yardım alabilirsiniz.

Yüzünüzün fazla pozitif ısındığını veya terlediğini hissederseniz içeriğinde cadı fındığı bulunan kırpıntı, krem, sprey gibi ürünler kullanabilirsiniz.

Buradaki asıl gaye, cildinizde daha eksik bakteri ile daha temiz bir ortam oluşturmaktır. Bu sayede lekelerin ortaya çıkma olasılığını da azaltır.

MASKENİN YÜZÜNÜZE DEĞDİĞİ BÖLGEYİ BU ŞEKİLDE TEMİZLEYİN!

Maskenin yüzünüz ile bağlantı ettiği bölgeyi antibakteriyel bir tonik yardımı ile günde 1 veya 2 defa temizleyebilirsiniz. Bu sayede cildinizde sivilce ya da kir oluşumunun önüne geçmiş olursunuz.

Bu hususta perioral dermatit tedavisi için kullanılan kükürt maskelerinden de yardım alabilirsiniz.

NEMLENDİRİCİ ŞART!

Gece olduğunda ise salisilik asit tedavisi yardımcınız olacaktır. Fakat asidi uygulamadan önce cildinizi içeriye doğru temizlemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Son olarak da havayla teması eksik olduğu için mikrop ve bakteri birikme olasılığı daha artı olan cildinizi ayrıntılarıyla temizledikten daha sonra mutlaka nemlendirmeniz gerekmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Maske Kullanımında Bu Yanlışı Yapmayın

Maske Kullanımında Bu Yanlışı Yapmayın

Meclis'te Renkli Maske Modası

Meclis’te Renkli Maske Modası

Kanada'da Coronavirüste Son Durum

Kanada’da Coronavirüste Son Koşul

ABD'de Coronavirüsten Son Bir Günde 1072 Kişi Öldü

ABD’de Coronavirüsten Son Bir Günde 1072 Kişi Öldü

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Koşul

Tolga Mendi Maskesiz Görüntülendi

Tolga Mendi Maskesiz Görüntülendi

Bennu Gerede Maske Takma Zorunluluğuna Uymadı

Bennu Gerede Maske Takma Zorunluluğuna Uymadı

Dünyada Coronavirüs Son Durum

Dünyada Coronavirüs Son Durum

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.