DOLAR 32,3645
EURO 34,6827
ALTIN 2.395,64
BIST 10.169,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Bronşiolit Hastalığı Nedir?

04.10.2021
A+
A-

Bronşiolit rahatsızlığı, çocuk sağlığını tehdit ediyor. Bronşolit hastalığı nedir? Bronşolit hastalığı kimlerde görülür? Bronşolit hastalığın tedavisi nedir? Detaylar haberimizde…

Akciğerlerin küçük havayollarında tıkanıklığa sebebiyet veren iltihaplanma olarak belirtilen Bronşiolit rahatsızlığı, çocuk sağlığını tehdit ediyor.

BRONŞİOLİT HASTALIĞI KİMLERDE GÖRÜLÜYOR?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Akif Çelik, bronşiolit hastalığıyla ilgili şunları söyledi:”Sağlıklı çocukların yüzde 5’i bronşiolit tablosuyla karşılaşırken, prematüre bebekler, erken dönem süt çocukları, kalp, immün yetmezlik, SMA gibi kas hastalığı olanlar ve nörolojik rahatsızlığı olan çocuklar bu hastalıktan ciddi şekilde etkileniyor”

Açıklamalarını sürdüren Çelik, şu an yoğun bakım ünitelerinde tedavi altındaki çocukların yüzde 50’sinin bronşiolit dolayısıyla tedavi gördüğünü aktardı. 

BRONŞİOLİT HASTALIĞININ TEDAVİSİ YOK!

Hastalığın belirtilerinin burun akıntısı ve öksürük ile başladığını dile getiren Çelik, “Bronşiollerde oluşan ödem ve daralma hışıltılı çocuk tablosuna yol açıyor. Hastalıkta ateş dirençli seyretmiyor, en fazla 38 dereceye ulaşıyor. Hastalıkla beraber beslenme azalırken, solunum yollarında mukus denilen yapışkan madde artıyor. Hastalık küçük hava yollarında daralmalara yol açtığı için nefes alış verişi zorlaşıyor. Dudaklar morlaştığında acil müdahale şart. Bronşiolit geçiren çocuklar için yeterli oksijenin sağlanması çok önemli. Beslenme düşeceği için sıvı takviyesi yapmak gerekiyor. Hastalık virüs kaynaklı olduğu için kanıtlanmış hiçbir tedavisi yok. Nefes açıcı bazı ilaçlar destek olarak veriliyor. Yoğun bakımda tedavi ediliyorsa, solunum cihazına bağlanabilir.” diye ifade etti.

KOVİD-19 BRONŞİOLİTE YOL AÇIYOR!

Kovid-19’un bronşioliti tetiklediğini vurgulayan Dr. Akif Çelik,”Pandemiden önce Respiratuar Sinsisyal Virüs (RSV),bronşiolite neden oluyordu. Şimdiyse Kovid-19 ile birlikte Rinovirus, Parainfluenza, İnfluenza, Adenovirus, İnsan Metapnömovirusu ve Bocavirus akut bronşiolite yol açabiliyor. Risk sınıfındaki bebeklerin durumuna Kovid-19 da eklenince gerçekten daha ağır seyrediyor. Daha uzun süre hastanede kalıyorlar ve daha fazla yoğun bakıma ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.