DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Stresin sinir sistemine etkisi ve sağlıklı yaşam: Prof. Dr. Serdar Dağ’dan önemli açıklamalar

Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serdar Dağ Haberler.com stüdyosunda Melis Yaşar’ın konuğu oldu. Dağ, stresin sinir sistemine etkisini anlattı. STRESTEN KAÇILIR MI? Stresten kaçmanın mümkün olmadığını belirten Dağ, “Sinir sistemi hayali …

26.01.2024
A+
A-

Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serdar Dağ Haberler.com stüdyosunda Melis Yaşar’ın konuğu oldu. Dağ, stresin sinir sistemine etkisini anlattı.

STRESTEN KAÇILIR MI?

Stresten kaçmanın mümkün olmadığını belirten Dağ, “Sinir sistemi hayali organ değil. Var olan bir sistem. Sinir sistemi tahrip oluyor ve sistemin tedavi olması lazım. Eskiden depresyonun tedavisi yoktu ilaçlara bağımlılık fazla oluyordu. Ama şimdi farklı tedavi yöntemleri var. İlaçlara da sabırlı olunması gerekir çünkü Sinir sisteminde 2 ay, diğer hastalıkların 1 günüdür. Tedavi olmak için 6 ay gerekir” dedi Stres vücudumuza en çok zarar veren etkenlerden biridir diyen Dağ” Stres insanın yaşamını ve yanındakilerinin yaşamını da kalitesizleştirir” dedi.

ÖFKE KONTROLÜ VE SİNİR SİSTEMİ İLİŞKİSİ

Öfke kontrolü sinir sisteminin yıpranmasına bağlı semptomdur diyen Prof. Dr. Serdar Dağ ” Hiç kimse spor yapmıyor. Bir insanın kafa yorgunluğuyla beden yorgunluğunun eşit olması lazım. Gündelik sorunlar kafayı yoruyor ama beden yorulmuyor. Spor da bedeni yoran bir etken ve kafayla eşitleniyor. Böylelikle depresyon ihtimali uykusuzluk gibi etkenler azalıyor” dedi. Tüm bunların dışında Beynin bağırsak ve mide arasındaki ilişkisini açıklayan Dağ.” Tüm organların idare edicisi beyin bu yüzden Beyin, mide ve bağırsağı daha çok etkiler. Check-up dan sadece kalp, bağırsak ve böbreklerimiz değil beyinde aklımıza gelmeli” dedi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Haberler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.