DOLAR 32,3254
EURO 34,7388
ALTIN 2.408,18
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

BMW M patronu, Audi Sport ve AMG’ye mesaj gönderdi BMW M patronu Flasch yaptığı açıklamada rakiplerinden fazla daha kuvvetli lakin tasarım kalıbı benzer yeni modeller…

05.05.2020
A+
A-

Avusturalyalı whichcar.com’a yorumlama yapan BMW M patronu Markus Flasch, “Gelecek günlerde net kuvvet artışları gerçekleştirmek hiç baskı değil. Kuvvet kontrol edilmesi gereken bir şey. Fakat burada kayda değer olan gücün denetleme edilebilmesi” dedi.

“10-15 yıl öncesine dek bir sedanda 625 at gücü düş etmek korkutucu olabilirdi. Acilen ise 625 beygir gücüne sahip BMW M5 otomobilimi kış gününde alışveriş yapabilmesi için anneme verebiliyorum. Gelecekte de güç artışlarında hudut beklemeyin.”

Açıklamadaki son satırlar BMW M’in rakiplerinin dikkate alması gereken bir cümle. Hatta Porsche bile bu konuda titiz olmalı. Senelerdir BMW M, Audi Sport ve Mercedes-AMG, ilk elden Porsche 911’e rakip olmamaya çalışıyor söylentileri dolanıyordu sektörde. Mercedes AMG GT ile bu söylentilere tepki gösterdi ve Porsche 911’e rakip oldu. Markus Flasch da son zamanlarda Porsche 911’e muhalif olabilecek modeller üstünde çalıştıklarını, her şeyin bu şekilde daha adil olduğunu belirtti. Araştırmalar olumlu sonuç vermiş olacak ama BMW M satışları son beş sene içinde yüzde 207 arttı.

Geleceğe bakacak olursak Flasch, “M modellerinin tasarım karakterlerini bozmayacağız. Araç ister prize takılarak çok miktar edilsin, ister hibrit olsun tasarımı M kalıbından ayrı olmayacak.” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.