DOLAR 32,3505
EURO 35,1028
ALTIN 2.309,84
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Vestel, İlk Kez Elektrikli Bisikletler İçin Batarya Üretecek

20.10.2020
A+
A-

Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Vestel, yeni bir sektöre giriş yaptığını duyurdu. Vestel tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, elektrikli bisikletler için yerli bataryalar üretecek. Vestel’in iddialarına göre bu bataryalar, güvenli oluşlarının yanı sıra uzun kullanım imkanı ve uzaktan servis imkanı sunacak. 

Vestel tarafından üretilecek olan elektrikli bisiklet bataryaları, tüm detaylarıyla Vestel’e ait olacak. Şirket bünyesinde çalışan mühendisler, bataryaların donanım, yazılım ve mekanik sistemlerinin yanı sıra üretim ve test altyapılarının tüm süreçlerini de üstlenecekler. Vestel tarafından üretilen ilk elektrikli bisiklet bataryaları, öncelikle Salcano markalı bisikletlerde kullanılacak.

Vestel

Vestel tarafından üretilecek elektrikli bisiklet bataryaları, ilk kez IFA 2019 kapsamında karşımıza çıkmıştı. Otomotiv sektöründe kullanılan bataryalardan esinlenilerek oluşturulan bataryalar, sahip oldukları EN50604-1 güvenlik sertifikaları ile şok, darbe ve ezilme gibi sorunlara karşı dayanıklı olacak. Ayrıca bu bataryalar, IP66 sertifikasına sahipler. Yani bu bataryalar, yağmur gibi sulu koşullarda etkilenmeyecek.

Vestel’in bataryalarının dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de sahip oldukları Bluetooth destekleri. Kullanıcılar, geliştirilen özel bir uygulama ile batarya ile akıllı telefon arasında bağlantı kuracaklar. Bu bağlantı sayesinde bataryanın doluluk durumu takip edilebilecek. Ayrıca bir kullanıcı, bu bağlantı ile uzaktan servis hizmeti de alabilecek.

Vestel

Konuyla ilgili açıklamalar, Vestel CEO’su Turan Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, geleceğin teknolojilerine yatırım yaptıklarını belirterek, tüketici deneyimini iyileştirecek ürünler üzerinde çalıştıklarını söylüyor. Bu bağlamda birbirleri ile etkileşime girebilen ürünler geliştirdiklerini ifade eden Turan Erdoğan, elektrikli bisiklet bataryasının da bunlardan bir tanesi olduğunun altını çiziyor. Vestel’e göre ürettikleri elektrikli bisiklet bataryaları, sektörde bir ilk olma niteliğinde.

Vestel’in elektrikli bisikletler için üreteceği bataryaların, ne zaman kullanımda olacağı şu an için bilinmiyor. Şirket, bu bataryaları kullanacak ilk bisiklet üreticisinin Salcano olacağını söylüyor olsa da bu tek olmayacak gibi görünüyor. Çünkü Vestel, tasarladıkları bataryaları hem yerli hem de yabancı tüm bisiklet üreticilerine sunacağını söylüyor. Şirketin hedefi, elektrikli bisiklet bataryaları konusunda sesini dünyaya duyurmak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.