DOLAR 32,3908
EURO 34,6260
ALTIN 2.391,90
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Bitcoin’de Son Durum ve Analiz

Bitcoin’de son durum ve analiz konusunda en güncel bilgileri bulabileceğiniz detaylı içerik. Bitcoin fiyatları, trendleri ve gelecek tahminleri hakkında kapsamlı bir analiz sunuyoruz.

17.04.2024
A+
A-

Bitcoin’de Son Durum

Geçtiğimiz Cumartesi günü elde ettiği tüm kazanımları kaybeden Bitcoin, Çarşamba günü kritik 60.000 dolar seviyesinin altına geriledi. Bugün erken saatlerde kısa süreli bir yükseliş yaşayarak 64.000 doların üzerine çıktıktan sonra, tekrar 59.900 dolara kadar geriledi. Bu durum, BTC’nin Mart başından bu yana en zayıf noktasını test etmiş oldu.

Bitcoin Ticaret Dinamikleri

Kriptokoin.com’dan takip edilen verilere göre, Bitcoin bugün ciddi bir düşüş yaşadı ve hafta başındaki kazançları geri verdi. Binance’da en aktif Bitcoin alım satım paritesi (BTC-USDT) 60.000 doların altında yığılmış birçok alım emri gösteriyor. Alım emirleri, satış emirlerinden daha baskın durumda. Bu durum, düşük seviyelerde güçlü bir piyasa talebi olduğunu gösteriyor.

Teknik Görünüm ve Analiz

Teknik Görünüm ve Analiz

Bitcoin’in teknik analizi, Wyckoff yöntemi tarafından potansiyel bir düşüş sinyali olarak yorumlanıyor. Stockmoney Lizards’ın analizine göre, Bitcoin şu anda Wyckoff Dağıtım Modelinin “zayıflık işareti” aşamasında bulunuyor. Teknik olarak, BTC fiyatı 70.000 dolar direnç seviyesinden ret aldı ve şu anda 60.000 dolar destek bölgesine doğru ilerliyor.

Analiste göre, bu destek seviyesinin altına inmesi durumunda Bitcoin’in 55.000 dolara doğru sert bir düşüş yaşayabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte, 68.000 dolar seviyesinin tekrar aşılması durumunda yeni zirvelere ulaşılabilir. Ancak, Göreceli Güç Endeksi (RSI) şu anda %50’nin altında olduğundan, bir çöküş olasılığı yüksek olarak değerlendiriliyor.

Bitcoin ETF’lerde Kan Kaybı

Federal Reserve’in yüksek faiz politikası ve İran-İsrail çatışması gibi dış ekonomik faktörler, Bitcoin piyasasını olumsuz etkiliyor. Bu durum, yatırımcıları riskli varlıklardan uzak durmaya yönlendiriyor. İran-İsrail çatışmasının başladığı tarihten bu yana Bitcoin ETF’lerinde yaklaşık 150 milyon dolarlık çıkış yaşandığı belirtiliyor. Bu da geniş tabanlı bir kaçışın işareti olarak yorumlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.