DOLAR 32,2649
EURO 34,8047
ALTIN 2.441,80
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

BiP kullanıcı sayısı 5’e katladı! BiP’in corona karnesi Salgın döneminde evden çalışmak zorunda kalanların görüntülü röportaj süreleri de önemli derecede arttı…

12.05.2020
A+
A-

Salgın döneminde evden kastetmek zorunda kalanların görüntülü mülâkat süreleri de önemli derecede arttı. Bu süreçte en fazla indirilen uygulamalardan biri de BiP oldu. Açıklanan verilere kadar BiP’te görüntülü mülâkat süresi, son 2 ayda 33 kat çoğalma gösterdi.

Konuyla ilgili yorumlama yapan Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ şunları söyledi:

“Bu dönemde BiP’in indirilme sayısının aylık yüzde 50 büyüme gösterdi ve toplamda 45 milyona ulaştı. AppStore ve Google Play’da kendi kategorisinde birinci sıraya yükselen uygulama yalnızca mobilden yok, bununla beraber internet tarayıcısı üzerinden bilgisayarlardan da kullanılabiliyor. BiP’in bu alanda da son dönemde kullanıcı sayısı 5 kat arttı”

Tansuğ bununla birlikte güvenlik konusuna da uyarı çekti. “Bu dönemde kullanıcıların yoğun olarak uzaktan erişim, toplantı, eğitim ihtiyaçlarını karşılama ihtiyacının farkındayız ve bu konuda da üzerimize düşen görevi gerçekleştirmek için BiP Web üzerinden uzakta toplantı çözümü üzerinden çalışmalarımıza başladık. Uzakta toplantı çözümlerinde tüm dünyada da yankılanan en kayda değer konu güvenlik” diyen Tansuğ, “Kullanıcılarımızın güvenli bir altyapıda, bütün iletişimlerini şifreli ve korumalı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri en manâlı önceliğimiz” açıklamasında bulundu.

AppAnnie’nin raporunda ise BiP’in keza Google Play’deki indirme keza de etkin kullanıcı sayısında gözle görülür bir yükselme olduğu belirtildi.

Turkcell’in Sağlık Bakanlığı’yla birlikte salgınla uğraş dahilinde BiP üzerinden açtığı bilgilendirme ve 7/24 danışma hizmeti sunduğu bir kanalı bulunuyor. BiP kullanıcıları operatör egemen Keşfet bölümünde bulunan Sıhhat Bakanlığı kanalından COVID-10 testi yapabiliyor, güvenilmez durumlarda ise ALO 184 Sağlık Durumu Bakanlığı İletişim Merkezi Danışma Hattı’na bedava ulaşılabiliyor. Hem Dr. Mehmet Öz ve Ekibi kanalında COVID-19’dan korunma yolları, dinç yaşam ve salgın döneminde oruç alıkoyma odaklı içerikler bulunuyor.

BiP kullanıcı sayısının dünya çapında 45 milyona ulaşmış olduğunu da belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.