DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Binlerce iPhone oyununa güncelleme yasağı! iPhone oyunları hakkında yeni bir tatbik başlatıldı. Çin App Store için geliştirilen oyunlar, sıkı…

02.07.2020
A+
A-

Çin Komünist Partisi, Apple’a baskı yapmaya devam ediyor. Daha önce Pocket Casts uygulamasını kaldırtan Çin, bu sefer binlerce iPhone oyununun güncelleme almasını durdurdu. Uzakta Doğu ülkesi, ABD’li firmanın lokal kurallara uymasını istiyor.

Mobil uygulamalar konusunda yayımladığı incelemeler ile bilinen Sensor Tower, Çin’in Apple için en büyük kazanç kaynağı olduğunu belirtti. Araştırma şirketine kadar Çin’in Apple’a kazandırdığı gelir miktarı yılda 16.4 milyar dolar.

Sensor Tower, ABD’nin Apple’a kazandırdığı miktarı yılda 15.4 milyar dolar olarak açıkladı. Bu gelirlerin büyük bir kısmı oyunlardan geliyor. Çin’in itiraz ettiği konu ise Apple’ın Çin yetkilileri kadar hemen şimdi lisans almayan oyunları Çin App Store’a koyması ve onların indirilmesine izin vermesi.

Apple, iOS için oyun geliştiren kişileri geçtiğimiz şubat ayında uyarmıştı. İlgili uyarı metninde şu iletiye yer verilmişti: “30 Haziran 2020 tarihine dek lisans almalısınız. Lisans almayan oyunlar güncelleme alamayacak.”

Güncelleme vermeyi durduran oyunlardan bir her birine Electronic Arts kadar piyasaya sürülen Star Wars: Galaxy of Heroes oldu. Bu oyunun kullanıcılarına bir dikkat mesajı gönderen Electronic Arts, oyun içi satım alımların durdurulduğunu ve bu oyunun güncelleme almayacağını söyledi.

Çin için hazırlanan uygulama mağazasında takriben 60 bin adet mobil oyun var. Bu mobil oyunlardan takriben 45 bin her birine lisans alabildi. Geçen yıl ise sadece 1570 adet iPhone oyunu tasdik alabildi ve Çin’de yasal statüye ulaştı.

sonuç olarak Çin’in mobil oyunlar için hazırladığı kurallara uymayan binlerce iPhone oyunu mevcut. Çin’in bu yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.