DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

Microsoft’un xCloud Oyun Servisi Windows’a Geliyor

28.02.2021
A+
A-

Microsoft’un xCloud oyun yayın servisinin çıkışı her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Yeni hizmet henüz yayınlanmamış olsa da gelen videolar ve ekran görüntüleri sayesinde ne beklememiz gerektiğine dair ufak da olsa bir fikir edinebiliyoruz.

Geliştirilmiş Xbox Game Streaming uygulaması sayesinde Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlar ve Xbox Series X ve S konsollar arasında aktarım mümkün olacak. Bu özellik uzun zamandır Microsoft oyun konsollarına sahip olan oyuncular tarafından talep ediliyordu.

Microsoft xCloud Windows’a geliyor

xcloud

Yeni nesil Xbox konsollarındaki oyunları doğrudan bilgisayar üzerinden oynayabilecek olmak pek çok oyuncuyu mutlu edecek bir haber. Xbox Game Streaming adlı uygulamanın internet tarayıcılarına gelmesiyle birlikte konsol oyunlarını bilgisayarda ya da mobil cihazlarda oynayabilmek mümkün oluyor.

Yeni uygulama ile birlikte bilgisayarlardan konsollardaki oyunlara erişmek için internet tarayıcıyı kullanmaya gerek kalmayacak. Şu andaki Xbox Konsol Eşlikçisi uygulaması ile böyle bir özellik desteklenmiyor. Yeni versiyonla birlikte bu sorun çözülmüş olacak.

Güncellenen uygulamada yayının ulaşacağı cihazlar için dokunmatik ekran desteği de yer alacak. Bugüne kadar geliştirilmiş olan Xbox’ı uzaktan çalıştırma gibi özelliklerde ise bir değişiklik olmayacak, aynı şekilde kullanılabilecekler. 

Her yerde oyun keyfi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.