DOLAR 36,1050
EURO 37,5826
ALTIN 3.368,34
BIST 9.779,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Az Bulutlu
İstanbul
8°C
Az Bulutlu
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 10°C
Paz 7°C

Bilim Kurulu üyesi yeni normalin 4 kuralını açıkladı! Bilim Kurulu üyesi normalleşme kurallarını açıkladı. İşte virüsle çaba sürecinde büyük rol oynayan…

06.05.2020
A+
A-

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Levent Yamanel yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan göre duyurulan “yeni olağan” için kuralları açıkladı. Hem Yamanel, tedbirlerde hafiflemeye gidilmiş olsa bile sosyal uzaklık, izolasyona ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Yamanel 4 normalleşme kuralı için “Kalabalık oluşturmamak, mutlaka maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyene alıntı yapmak… Yeni normalin 4 kaçınılmaz kuralı.” dedi. Kurallara bakıldığında, zaten alışılmışlık kazanılan tedbirler olduğu görülüyor. Uzun bir süredir kalabalık ortamlarından oluşturulmasından kaçınılıyor.

Sosyal mesafenin de her fırsatta dile getirildiğini biliyoruz. bu nedenle kurallar arasında yer aldı. Ayrıca Yamanel, etkili bir aşı ya da tedavi bulunmadıkça tedbirlerin alınmasının gerektiğini belirtti. Temel kurallara uyulduğunda herhangi bir sorunun yaşanacağını düşünmediğini belirten Yamanel, normalleşme kuralları uygulanmadığı taktirde pik noktaları yaşanabileceğini belirtti.

Kendi aldığı tedbirlerde gevşeme olmadığını aktaran Yamanel, vaka ve vefat sayısındaki düşüşün de sevinç verici olduğunu belirtti.

Keza ülkemizdeki aşı çalışmaları için de bilgi veren Yamanel, dünya genelinde bu konuda büyük yarış olduğunu belirtti. Türkiye’nin de ciddi çalışmalar içinde olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.