DOLAR 32,2839
EURO 34,8330
ALTIN 2.455,45
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Beni yak kendini yak: BURNING MAN

13.02.2018
A+
A-
1 / 10

ABD’nin Nevada eyaletinde yer alan Black Rock Çölü’nde her yıl Ağustos ve Eylül döneminde düzenleniyor ve 9 gün sürüyor.

2 / 10

Festivalin ikonik ögesi tahta adam kalıplarla doğmuş insanı sembolize ediyor ve finalde yakılıyor.

3 / 10

Her yıl 40 bin ila 70 bin kişi katılıyor. Yemeğinizden, konaklamanızdan ve muhtelif diğer konularınızdan kendiniz sorumlusunuz. İşin bu kısmına hazırlıklı olmanızda fayda var.

4 / 10

Kostümsüz dolaşmak topluluğa saygısızlık olur. Ayrıca gündüz çok sıcak gece çok soğuk oluyor. Kıyafet seçerken bunu da göz önüne almanız iyi olur.

5 / 10

Yanınızda bir bisiklet getirin. Yoksa her yere yürümek zorunda kalırsınız ki mesafeler oldukça uzak.

6 / 10

Şapka ve gözlüğü unutmayın. Kesinlikle ihtiyacınız olacak.

7 / 10

Malum ortam çöl. Toz çok ciddi bir problem olabiliyor. Daha ikinci günde fotoğraf makinesini ve telefonunu bozanlar var. Zipbag adı verilen kapalı çantalardan edinin.

8 / 10

Burning Man festivaline katılım elbette ücretli. Ancak festival başladıktan sonra para tamamen anlamsız bir nesneye dönüşüyor.

9 / 10

Katılımcılar bir hafta süresince yetecek gıda başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını hazır etmek zorunda. İçeride satın alma yok ama değiş-tokuş var.

10 / 10

Burning Man doğaya saygı duyan bir festivaldir. Katılımcılar festival bitiminde alanı temizler ve arkalarında hiçbir iz bırakmaz. Festival alanında çöp kutusu, karton bardak, şişe vs. gibi şeyler bulunmaz. Herkes kendi çöpünden ve eşyasından sorumludur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.