DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Bakan Selçuk’tan köy okulları açıklaması!

08.10.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Sultan Uçar’ın haberine göre yüz yüze eğitimde yeni bir gelişme yaşandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, köy okullarının tüm kademelerinde yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu.

Selçuk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Köy okullarımızda, tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlıyoruz. Öğrenci sayısına bakılmaksızın köy okulları, velilerimizin tercihine bağlı olarak açık kalacak. Benim de okuduğum köy okullarımız, eğitimin gözbebeğidir.”

SADECE KÖY OKULLARINDA TÜM KADEMELER AÇILIYOR

Alınan bu kararın ardından tüm sınıfları tamamen açılan tek okul, köy okulları oldu. Türkiye’de 6 bin 200 köy okulu var. Eğitime tamamen kapalı köy okulu sayısı 17 bin.

KÖY OKULUNDA OKUDU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 1 Mayıs 1961’de, Ankara’da, Gölbaşı ilçesine bağlı Emirler Köyü’nde doğdu. Anne babası şehre göçmeye karar verdiğinde o, yanında bir erkek kalsın diye düşünülerek babaannesi ile köyde bırakıldı.

Burada henüz 4,5 yaşında bir çocukken köy okulunda, ilkokula başladı. İlkokula gidecek yaşta olmasa da, meraklıydı. Ama okula uyum sağlayamadı. Çünkü aslında parmak kasları bile gelişecek yaşta değildi.

İLK KEZ “GÖZBEBEĞİM ” DEDİ

Bugün ilk kez, “gözbebeğim” tanımını yaptığı köy okulunda yaşadıklarını bir anısında şöyle anlatmıştı;

“Öğretmen A harfi çiz diyor, ben ters A çizip, ortasına da iki nokta koyuyorum. Daha küçük bir çocuğum, aklım oyunda. Nereden bileyim A’yı. Köyde gördüğüm ineğin gözlerine benzetiyorum ters A’yı. İçine nokta koyuyorum. Ama bunu anlamadılar. Beni geri zekalı zannettiler. Sonra şehre gittik, orada da okulda uyum sorunları oldu. Hep kaçardım, bir kez sınıfta kaldım.”

Eğitim hayatı sonrasında Ankara kent merkezine ailesinin yanına gelince düzelecekti. Ama bugünlere gelmesinin temeli bir köy okulunda atılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.