DOLAR 32,3403
EURO 34,8437
ALTIN 2.391,19
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Artık Türkiye’nin de uluslararası bir vegan festivali var

31.08.2018
A+
A-

Etik, çevreci, sağlıklı ve gezegenimiz için sürdürülebilir bir yaşam biçimi olan veganlığın bilinirliğinin artırılması, desteklenmesi, doğru bilgiye birinci elden ulaşımın kolaylaştırılması ve farkındalığın artırılması İstanbul Vegfest’in öncelikli hedefleri arasında. TVD bu yıl “Veganlığa Davet” konseptiyle özellikle vegan olmayanlara çağrıda bulunuyor.

Ziyaretçiler, İstanbul Vegfest’te, pek çok yerli ve yabancı konuşmacının konuk olacağı sohbet etkinliklerine katılma olanağı bulacak. Gazeteciler Emin Çapa, Nevşin Mengü, diyetisyen Melis Yılmaz, PROVEG International’den Deniz Kavur, motivasyon konuşmacısı-aktivist Seb Alex, akademisyen Yeliz Utku Konca, Pozitif Psikoloji Uzmanı-Yaşam Koçu Öykü Büyükdere, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Erus, bütünleyici tıp uzmanı Ayşegül Uçar, avukat Hülya Yalçın, avukat Ilgın İstenç Yalçınkaya, avukat Barış Karlı gibi isimler bunlar arasında.

VEGAN LEZZETLER

class=’cf’>

Ünlü vegan mutfak şefleri ile mutfak atölyeleri, yoga atölyesi, bitkisel sabun atölyesi, fermente ürünler atölyesi, vegan kozmetik atölyesi, Juice Kaju Süt-Yoğurt Atölyesi, vegan tatlı atölyesi, Seitan Atölyesi gibi atölyeler aracılığıyla veganlık hakkında kapsamlı bir dünya görüşüne sahip olacaklar.

Festivalde ayrıca Dr. Munkhtsetseg Banzragch Yağcı tarafından bir bilimsel atölye düzenleniyor. İki gün boyunca, başta Malatya Belediyesi olmak üzere, Marmaris ve Eskişehir Tepebaşı gibi yerel belediyelerin de katılımıyla, Türkiye’nin yöresel vegan lezzetlerini tatma imkanı bulacaklar.

Yaş sınırı bulunmayan festivalde çocuklar da unutulmadı; festival alanında ayrıca çocuklar için birbirinden farklı atölyeler de bulunuyor. Hayvanlara bugüne kadar hiç bakmadığımız bir gözle bakmamızı sağlayacak, hayvan haklarını temel alan ayrı bir tema alanı da festival ziyaretçileri için özel olarak hazırlandı.

İSTEYEN KAMP DA YAPABİLECEK

Artık Türkiyenin de uluslararası bir vegan festivali var


Son yılların en beğenilen seslerinden Fatma Turgut ve Grup Seksendört ziyaretçileri rock müziğe doyururken ayrıca Under Black Flag, Deli Müjgan gibi gruplar da festival sahnesinde olacaklar. 2 gün sürecek festivalde, konaklamak isteyenler için ayrıca kamp alternatifi de bulunuyor.

TVD Hakkında: Türkiye’de faaliyet gösteren Vegan Derneği-TVD, 6 yıldır resmi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. TVD, Uluslararası Vejetaryenler Birliği (IVU) ve Avrupa Vejetaryen Birliği (EVU)’ya tam üyedir. V-Label International’ın Türkiye temsilcisidir.

Uluslararası İstanbul Vegfest, V-LABEL sponsorluğunda gerçekleşiyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.