DOLAR 32,2708
EURO 34,8353
ALTIN 2.407,52
BIST 10.295,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Ödemden kurtulmak için ne yapmalı?

23.10.2018
A+
A-

Vücutta sıvı birikmesine ödem denir.  Özellikle kadınların sıkça yaşadığı bir sağlık sorunudur ve yaşam kalitesini de olumsuz yönde etkilemektedir. Sabah kalktığınızda aynada şişmiş bir yüz, özellikle şiş göz kapakları, parmaklara yüzük takamamak, ayakkabının içine girmeyen ayaklar dersek,  eminiz ki ödemin yarattığı şikayetler ve sıklığı daha da netleşir. Ödemin altında çok ciddi bir sağlık sorunu bulunabilir, bu nedenle iyi gözlemlemek ve gerektiğinde doktora başvurmak gerekmektedir.

ÖDEM NE ZAMAN VE NEDEN OLUR?

Ödem; böbrek ve karaciğer hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, hormonal hastalıklar, enfeksiyonlar, tümör varlığı, aşırı sıcak hava, hareketsiz yaşam tarzı, uzun süre oturarak yapılan yolculuklar, dağ sporları, lodos, uyku sorunları, stres, obezite, fazla karbonhidrat tüketimi, fazla şeker tüketimi, günlük 300 mg’dan fazla kafein tüketimi, günlük 5 gr’dan fazla tuz tüketimi, az su tüketimi, adet dönemi, hamilelik, menopoz, steroid kullanımı gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır.

Bunların yanı sıra bir de hiçbir sebebi olmayan idiyopatik ödem bulunmaktadır.

class=’cf’>

1 GÜNLÜK ÖDEM ATTIRAN DİYET

SABAH: 2 yemek kaşığı lor peynir + 1 yumurta + 1 plak sade wasa + bol limonlu maydanoz ve dereotu

ÖĞLE: Yağsız ızgara hindi veya balık ızgara +bol dereotlu limonlu roka salata

ARA: 3 adet mürdüm erik

ARA: 1 bardak sade kefir

AKŞAM: Yağsız ızgara sebze + dereotlu, reyhanlı ve acı pul biberli 1 kase cacık

SU: 3 lt

Fazla kilolu kişilerde özellikle yağ dokularının olduğu bölgelerde ödem oluşur. Bunun nedeni adipoz adı verilen yağ dokularının %50’lik kısmının ödemden oluşmasıdır. Bu nedenle diyet programlarında kilo verirken %100 başarı elde edebilmek için, mutlaka ödem ve var ise kabızlık sorununun da çözülmesi gerekmektedir.

Ödemden kurtulmak için ne yapmalı

 

arpanetmedya.com ‘a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.