DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Apple piyasa değeri büyük düşüşte!

07.11.2018
A+
A-

Geçtiğimiz saatlerde açıklanan rakamlara göre  Ağustos ayında piyasa değeri 1 trilyon doların üzerine çıkan Apple’ın piyasa değeri, 1 trilyonun doların altına düştüğü açıklandı.

Bilindiği üzere Apple satışlar konusunda sessizlik kararı almıştı. Bu karar ile birlikte artık teknoloji devi, iPhone, iPad ve Mac modellerinin satışları ve detayları hakkında sadece yıl sonunda raporlar yayınlayacak.

Nikkei Asian Review tarafından yayınlanan raporda, iPhone XR modeline beklenenden daha düşük bir talebin olduğu gözler önüne serilmişti. Yaşanılan bu durum sonrasındaysa tedarikçilerine XR üretimini yavaşlatma konusunda talimat veren teknoloji devi, son zamanlarda bir hayli olumsuz olaylarla baş başa kalmış durumda.

Apple hisseleri son yılların en kötü iki günü yaşadı!

MarketWatch, Apple’ın yaklaşık altı yıl içinde borsadaki en kötü iki gününü yaşadığını belirtiyor. Fakat tüm bunları bir kenara bıraktığımızda ise, içerisinde bulunduğumuz dönemin tatil mevsimi olması, Apple için büyük bir fırsat olarak gösteriliyor.

Yeni iPad Pro özellikleri ve fiyatı

Apple’ın New York’ta düzenlediği 30 Ekim etkinliğinde tanıtılan modellerden biri yeni iPad Pro oldu. Apple’ın resmi lansmanı ile yeni iPad Pro tanıtıldı.

Bu sebepten dolayı Cupertino devi, yeni iPhone modellerinin satışlarının nasıl gittiğine dair detaylı bir analiz yapma ve akıllı telefon pazarında yeni stratejiler geliştirme fırsatı bulacak.

Apple hisseleri her ne kadar 1 trilyon dolar değerinin altına düşmüş olsa da, şirketin piyasaya sunmuş olduğu yeni iPad Pro ve MacBook Air modellerinin, Apple’a ciddi anlamda bir gelir sağlayacağı da ön görülüyor.

Söz konusu bu durum hakkında bir diğer yayınlanan rapordaysa, yeni ürünleri ile birlikte, teknoloji devinin önümüzdeki günlerde yeniden trilyon dolarlık şirket unvanını kazanacağı düşünülüyor.

Retina ekranlı yeni MacBook Air özellikleri ve fiyatı!

Apple’ın New York’ta düzenlediği 30 Ekim etkinliğinde tanıtılan ilk model, Retina ekranlı MacBook Air oldu. Apple’ın resmi lansmanı ile yeni MacBook Air tanıtıldı.

Peki siz, Apple hisseleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.