DOLAR 32,5961
EURO 34,7231
ALTIN 2.497,98
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Android’e gelecek iPhone özelliği için yeni gelişme! Google’ın bu yılın başında ortaya çıkan AirDrop rakibi Android dosya paylaşımı uygulaması Nearby Sharing…

20.06.2020
A+
A-

Nearby Share ismi ve tatbik içinden birincil bilgiler Ocak ayında ortaya çıkmıştı. Yeni ortaya çıkan bilgilere bakılırsa, Nearby geniş detaylı bir platform desteği sunmaya hazırlanıyor.

Apple, iOS 13 ile büyük bir galibiyet yakaladı

Apple kadar resmi olarak yeni iPadOS ve iOS 13 dilekçe oranları bilgileri paylaşıldı. Buna göre Apple, kayda değer bir başarı yakalamış!

Google dosya paylaşımı uygulaması, AirDrop rakibi olarak pazarda iyi bir yer kazanmak için Android dışında da destekler sunacağa benziyor. Bu paylaşım uygulaması, Chrome çalıştırabilen her bilgisayarda çalışabilecek. Buna tarafından Windows, Linux ve macOS desteğinin de bu paylaşım uygulamasına gelmesi bekleniyor.

 

Twitter üzerinde, Dinsan Francis adlı kullanıcının yaptığı paylaşıma tarafından, Chromebook üzerinde bulunan Chrome tarayıcı ayarlarında Nearby Sharing seçeneği görülebiliyor.

Chromebook için zaten bu paylaşım özelliğinin geleceği biliniyor. Ama, bu paylaşım uygulamasının öteki platformlarda da kullanılması bekleniyor.

Android için hali hazırda kendine özel bir paylaşım uygulaması olmasa da Samsung, Huawei gibi birçok Android üreticisi uzun süredir, kendi paylaşım uygulamalarını kullanıyor.

Nearby Sharing özellikleri

Nearby, ilk tahminlere göre Android 11 ile birlikte, Android dünyasına merhaba diyecek. XDA Developers kadar aktarılan bilgilere bakılırsa başvuru, tıpkı AirDrop gibi gizlilik seçenekleriyle karşımıza çıkacak.

Buna göre kimlerin size dosya transferi yapabileceği gibi seçenekler bulunacak. Şu lahza için OnePlus 7T Pro, Pixel 2 XL ve Pixel 4 üstünde kullanılabildiği ortaya çıkmıştı. Tekrar uygulamanın sorunsuz bir şekilde Pixel cihazlar arasında zahmetsizce veri transferi yaptığı da biliniyor.

Peki sizce Google, AirDrop rakibi Nearby Sharing ile dosya paylaşımı uygulamaları arasında öne çıkabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.