DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Netflix yeni özelliği ille rekabeti kızıştıracak

25.08.2019
A+
A-

Netflix bildiğiniz gibi izlediğiniz içerik ve arama alışkanlıklarınıza bakarak size yeni içerikler öneriyor. Türkiye’de çok fazla içerik seçeneği olmasa da Netflix Amerika çok büyük bir içerik kütüphanesine sahip. Böyle olunca da Netflix‘in öneri algoritması izleyiciler için hayati öneme sahip oluyor.

Breaking Bad filmi fragmanı yayınlandı!

Netflix platformunda yayınlanacak olan Breaking Bad filmi fragmanı nihayet yayınlandı. Bakalım El Camino: A Breaking Bad Movie ismiyle yayınlanacak olan filmde bizi neler bekliyor?

Şimdiye kadar algoritmalarla kullanıcıya önerilerde bulunan şirket farklı bir öneri özelliği ile karşımıza çıkıyor. Bu özelliğe göre içerik platformu editörün seçtiği içerikler şeklinde yeni kategori sayfaları kurmayı planlıyor.

Netflix yeni özelliği ile editörler tarafından oluşturulan yeni kategori sınıflandırmaları oluşturacak. Bu kategorilerde yer alan tüm içerikler editörlerin seçimiyle yer alması bekleniyor. Ancak Netflix denediği her özelliği hayata geçiren bir şirket değil.

Gelen ilk bilgilere göre ise Netflix çoktan fazla kullanılmayan DVD servisinde bu yeni kategori özelliğini denemeye başladı. Bu özellikle birlikte içerik platformuDisney+ ile rekabet edebilmek için kullanıcıların film ve dizi seçimlerini daha da kolaylaştırmanın peşinde.

Disney ve Warner Bros, Apple gibi yeni oyuncular ise Netflix’i daha fazla kullanıcı odaklı olmasına neden olacak gibi görünüyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, Netflix yeni özelliği gerçekten de rakiplerine karşı bir avantaj sağlar mı? Türkiye’de Netflix‘te editörlerin seçtiği yeni kategorilerin yer almasını ister miydiniz.?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.