DOLAR 32,3450
EURO 34,8212
ALTIN 2.376,85
BIST 10.256,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Android 11 Beta kullanıma sunuldu! İşte yenilikler Android 11 Beta sürümünün tanıtımı ABD’de yaşanan protestolar sebebiyle ertelenmişti. resmen bugün…

11.06.2020
A+
A-

Google yayınladığı yazıda çevrimiçi olarak videolar ve adımlar da gösteriyor. Andorid 11 Betası Pixel telefonlar için kullanıma sundu. Onarılmış bir bildirim sistemi getiren Google, bununla birlikte yeni bir kuvvet menüsü sunarken, çoğu küçük ayarı da eklemiş gibi görünüyor.

Şu lahza için Pixel 2 ve üstü telefonlar için beta programına kaydolanlar için kullanıma sunulan yeni Android 11 Betası, sorun çıkartan bir takım sistemsel sorunlar üzerine odaklanıyor.

Kontrol ve mahremiyet üzerine de odaklanılan yeni betada, mesajlaşma uygulamalarının da geliştirildiği görülüyor. Google Meet ve Google Duo için aile modu çağrılarını daha basit yanıtlama, efektler ekleme ve diğer diğer yollarla kendinizi ifade etmenizi sağlayan özellikler ekleniyor.

Yani Android 11 Betasında da görüldüğü üzere Google, mesajlaşma uygulamaları için geliştirmeler sunuyor. Android 11, başka uygulamalarda işlerinizi hallederken, mevcut mesajlaşma uygulaması aralarında geçiş yapmadan önemli görüşmelere cevap vermenize ve onlarla etkileşime geçmenize asistan olan yeni bir özellik olan Bubbles‘ı da tanıttı.

Bunun yanında telefonda kuvvet düğmesine uzun vakit basıldığında telefon ile birlikte eğer varsa akıllı cihazların denetleme edilmesi mümkün kılınıyor. Tek tuşla çabuk erişim karşılayan bu yeni arayüz, akıllı cihazların arasında zahmetsizce geçiş yapmayı karşılayan bir ekranı size sunuyor.

Android 11 Beta kullanima sunuldu

Android 11‘e gelecek bir öteki özelliklerden birisi de ses ya da video içeriklerinin oynatıldığı cihazlar arasında geçişler. Cihazlar aralarında çabuk ve basit geçiş yapmayı sağlayacak Android 11, kulaklıklardan, hoparlörlere ve akıllı TV’lere değin kontrolleri içeriyor.

Güvenlik noktasında da geliştirmeleri taşıyan bu sürümde, tek seferlik izinlerle uygulamaların mikrofonlara, kameraya veya konum bilgilerine sadece bir kere erişim izni verebiliyorsunuz. Şüphesiz bununla birlikte bundan başka herhangi uygulamayı uzun vakit kullanmadıysanız laf konusu uygulamayla ilişkili tüm izinler de otomatik olarak sıfırlanıyor ve bu şart bildirim şeklinde ekrana düşüyor.

Android 11 ile çoğu şey değişecek gibi. Akıllı telefonları daha da akıllı ayla getirecek bu sürüm hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.