DOLAR 32,5707
EURO 34,9946
ALTIN 2.460,16
BIST 9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

IMEI kayıt ücretine zam geliyor!

05.11.2019
A+
A-

Pasaport yenileme, trafik cezaları ve Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi pek çok kaleme de 2020 yılı itibariyle yüzde 22.58‘lik zam gelecek. Eğer Cumhurbaşkanlığı tarafından oranlarda özel bir değişiklik yapılmaması durumunda, IMEI kayıt ücretlerine de yüzde 22.58’lik zam yansıyacak.

IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak?

Temmuz ayında büyük bir zam gelen ve 618 TL‘den 1500 TL‘ye çıkan IMEI kayıt ücreti, 2020 yılı itibariyle beraber 1838 TL olacak. Yani kısaca IMEI kayıt ücretinin 338 TL daha da pahalanacağını söyleyebiliriz.

IMEI kayıt ücretine zam! İşte yeni IMEI kayıt ücreti!

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre IMEI kayıt ücretine zam yapıldı. Yeni IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu?

Şimdilik IMEI Kayıt ücretine yönelik doğrudan bir açıklama yok. Fakat diğer vergi kalemlerine gelecek olan otomatik zamdan, IMEI kayıt ücretinin etkilenmeyeceğini beklemek, oldukça iyimser bir tahmin olacaktır.

Yine özellikle yüksek fiyatlı, üst segment telefonların bazılarını yurt dışından getirmek daha mantıklı olmaya devam edecek. Ama IMEI kayıt ücretlerinin artırılması ve artmaya devam etmesi, IMEI kaydı ile ilgili artırılan zorluklar, yurt dışından getirilen telefonlara talebi düşürecek gibi gözüküyor. Siz bu konuyla ilgili neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.