DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Alkol Bağımlılığı Nedir? Alkol Bağımlılığının Belirtileri Nelerdir?

19.06.2020
A+
A-

Kişinin yaşadıklarını unutmak, geçici bir süreyle kafasını uyuşturmak, bazen mutlu bir hatıra kutlamak gibi amaçlarla tüketilen “etanol” adlı içki olan içki, iradeyi zayıflatırken, kontrol kaybına niçin olur ve kişileri uyuşturucu maddeleri bile kullanabilecek hale getirir. Kısacası fena alışkanlıklar birbirini tetikler.

IÇKI BAĞIMLILIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Alkol bağımlıları başta bu durumu kabul etmezler. Sosyal içici olduklarını, içmeyi sevdiklerini, alkolden şımartma aldıklarını ifade ederler. Peki yakınlarınızda böyle bir durum varsa hangi belirtilerle alkol bağımlısı olduğunu anlarsınız?

Kişi alkol miktarını git gide artırıyorsa ve eski aldığı alkolle yaşadığı şehvetli aynı oranda yaşayamıyorsa, Alkolden uzak durduğunda büyük bir mahrumiyet, ayrıca bedensel keza ruhsal sıkıntılar yaşıyorsa, Alkol kullanımından dolayı sosyal hayattan kopma, meslek hayatında aksaklıklar yaşama, boş vakitlerini değerleme gibi etkinlikleri azaltıyor veya ayrıntılarıyla bırakıyorsa, Alkolü vazgeçmek için kasıt edip çoğu kez bu durumu yenemiyorsa, Vücudunda alkolden dolayı zararları görüp gerçi alkolü bırakamıyorsa bir uzmanla görüşüp bu konuda destek almalıdır.

IÇKI BAĞIMLILIĞININ NIÇIN OLDUĞU HASTALIKLAR NELERDİR?

Yüzde 80’i ince bağırsaklardan yüzde 20’si ise bağırsaklardan kana karışan sonra karaciğer gidip buradaki kanla kalbe, akciğerlere ve bronşlara değin ulaşan alkolün zararları saymakla bitmez. İçildikten 3 dakika içinde beyne ulaşan ve bütün hücreleri etkisi altına alan alkol artı tüketildiğinde ölüme dek sürükleyebilir.

Içki bağımlılığının neden olduğu hastalıkları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

Alkolün birincil geçtiği yerler olan yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreasta aşırı tüketimde kansere değin büyük hastalıklar görülebilir. Fazla tüketilen alkol uyku düzenini daha alçak üstteki ettiğinden baş ağrısı ve göz tahribatına neden olur. Beynin işlevlerini bozan alkol içten kararlar alma, düşünme, hareket etme işlevini zamanla yok eder. Kan dolaşımı rahatsızlıklarını tetikleyen alkol, yürek hastalıklarına niçin olur. Vücudumuzdaki en önemli organlarımızdan karaciğere içki ağır zarar verir.

ALKOL KANDAN NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Bazen keyif elde etmek ara sıra gerginlik atmak için içilen alkolün alındıktan sonra ne değin sürede vücuttan atılacağı da merak edilenler arasındadır.  Uzmanlara kadar alkolün vücuttan atılması oldukça uzun sürer. Buna tarafından, 3 büyük bira 5-6 saatte kandan atılırken, küçük bir rakı 8-9 saatte vücuttan adamakıllı çıkmış oluyor.

 

İLİşKİLİ HABERLER Alışveriş Bağımlılığı Nedir?

Alışveriş Bağımlılığı Nedir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.