DOLAR 32,5566
EURO 34,8396
ALTIN 2.431,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Bir Avucu Her Derde Deva

01.04.2020
A+
A-

Kabak çekirdeği halk arasında çok sevilen bir yiyecektir. Birçok hastalığa iyi gelen kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir, ne işe yarar? Detaylar haberimizde…

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kabak çekirdeği vitamin kaynağıdır. İçerisinde kalsiyum, selenyum, B Vitaminleri ve beta karoten bulunur. Beta karoten vücut tarafından A vitaminine çevrilir. Bir insanın sağlığı için önemli olan vitaminler kabak çekirdeğinde bulunur. Bir avuç kabak çekirdeği tüketmek kişinin günlük çinko ihtiyacını karşılar. Aynı zamanda kabak çekirdeği beyin sağlığına iyi gelerek hafızayı güçlendirir.

Kabak çekirdeğinin faydaları saç için de çoktur. Saçlara kabak çekirdeği fayda sağlar. Kabak çekirdeğinin daha birçok faydası vardır. Bazı hastalıkları iyileştirmek ve oluşmasını engellemek için kullanılır.

KABAK ÇEKİRDEĞİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Çoğu şeye faydası olan kabak çekirdeği bazı hastalıklar için de deva olmaktadır. Bir şifa deposudur. Tehlikeli bazı hastalıkların oluşmasını engeller. Aynı zamanda hastalıkları da yok edebilir. Kabak çekirdeğinin iyi geldiği hastalıklardan bazıları şunlardır:

KEMİK

Bedende bulunan kemiklerin oluşumu için en önemli olan şeylerden birisi magnezyumdur. Kabak çekirdeği ise çok güçlü bir magnezyum kaynağıdır. Ne kadar çok magnezyum alınırsa kemik yoğunluğu o kadar yüksek olacaktır. Aynı zamanda kabak çekirdeği kadınlarda menopoz sonrası osteoporoz riskini de azaltmaktadır.

KALP SAĞLIĞI

Kabak çekirdeği içinde bulundurduğu fitosteroller ve omega 3 çoklu doymamış yağ asitleri sayesinde LDL Kolesterol seviyesini düşürebilir. Bu bileşikler aynı zamanda kan pıhtılarını ve aterosklerozu önler. Böylece kalp krizi ve felç riski de oldukça azalır.

KANSER ÖNLEYİCİ

Kabak çekirdeği yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Bundan dolayı ise çok faydalıdır. Bu faydalardan birisi de kanserleri önlemesidir. Kabak çekirdeği, mide, kolon, prostat ve akciğer kanseri de dahil olmak üzere birçok kanser türevlerinin tedavi edilmesinde kullanılır.

KAN ŞEKERİ KONTROLÜ

Kabak çekirdeği araştırmalara göre şeker hastalarının insülin düzenlemesini iyileştirmektedir. Organları diyabet hastalığının çıkarabileceği hastalıklara karşı koruma görevini üstlenmektedir. Karbonhidrat seviyesinin düşük olması ve güçlü bir bitki proteini olmasından kaynaklı olarak tip 2 diyabete karşı koruma özelliği vardır. Aynı zamanda diyabet komplikasyonlarını da azaltır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Kabak çekirdeği çinko ve demir içermektedir. Bunlar da bağışıklığın güçlenmesi için gereken ana vitaminlerdir. Buna ek olarak kabak çekirdekleri içerdikleri anti viral ve mantar önleyici sayesinde bağışıklık sistemine katkı sağlamaktadırlar.

BÖBREK TAŞLARINI DÜŞÜRÜR

Birçok insanın sıkıntısı olan böbrek taşlarının düşürülmesinde kabak çekirdeği yardımcı olmaktadır. Kabak çekirdeği idrar sökücü özelliğe sahiptir. Aynı zamanda antioksidan içermektedir. Bunlardan dolayı da vücuttaki toksinleri azaltırlar. Kabak çekirdeği vücuttaki dolaşımı uyarıp karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının artmasını sağlar. Ürik asit ve diğer çeşitli toksinler bu sayede vücuttan dışarı atılır. Sonuç olarak da tehlikeli böbrek taşlarında birikmezler

KISIRLIĞI GİDERİR

Erkeklerde sperm azlığından kaynaklanan kısırlığı tedavi edebilir. Sperm azlığı çinko azlığından kaynaklanıyorsa kabak çekirdeği yüksek bir çinko deposudur. Bundan dolayı erkeklerde sperm azlığından kaynaklanan kısırlığı tedavi edebilir.

KABAK ÇEKİRDEĞİNDE HANGİ VİTAMİNLER VAR?

Kabak çekirdeği vitaminler bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. İçerdiği her bir vitaminse insan sağlığı için çok gerekli ve önemlidir. Kabak çekirdeğinin içerdiği vitaminler şunlardır:

Bakır

Magnezyum

Manganez

Demir

Çinko

K vitamini

E vitamini

B vitaminleri

KABAK ÇEKİRDEĞİ İSHAL YAPAR MI?

Her ne kadar çok faydalı bir besin olsa dahi çoğu besinin fazlasının zarar olduğu gibi kabak çekirdeğinin de fazlası zarardır. Kabak çekirdeği fazla tüketildiği takdirde ishale yol açar. Bu yüzden dozunda tüketilmelidir.

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN CİLDE FAYDALARI

Cilt lekeleriyle savaşarak ortadan kalkmalarını sağlar. Buna ek olarak zengin E vitaminine sahip olması sayesinde saç ve kirpikleri güçlendirir ve yeni saçların oluşmasını sağlar. Saçları kısa sürede gürleştirir.

İLİşKİLİ HABERLER Uzun Süre Tok Kalmak İstiyorsanız İftardan Sonra Kabak Çekirdeği Tüketin!

Uzun Süre Tok Kalmak İstiyorsanız İftardan Sonra Kabak Çekirdeği Tüketin!

Kabak Çekirdeği Yağının Cilde Faydalarına İnanamayacaksınız!

Kabak Çekirdeği Yağının Cilde Faydalarına İnanamayacaksınız!

Kabak Çekirdeği Erkekler Üzerinde...

Kabak Çekirdeği Erkekler Üzerinde…

1 Çorba Kaşığı Kabak Çekirdeği Yerseniz Ne Olur?

1 Çorba Kaşığı Kabak Çekirdeği Yerseniz Ne Olur?

İLİşKİLİ GALERİLER Günde Yarım Çay Bardağı Kabak Çekirdeği Yemenin Faydaları!

Günde Yarım Çay Bardağı Kabak Çekirdeği Yemenin Faydaları!

Dönemin En Lezzetli Tatlısı! Kabak Tatlısı Tarifi!

Dönemin En Lezzetli Tatlısı! Kabak Tatlısı Tarifi!

Kabak Çiçeği Kalp Krizini Engelliyor!

Kabak Çiçeği Kalp Krizini Engelliyor!

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.