DOLAR 32,2982
EURO 34,8261
ALTIN 2.409,21
BIST 10.219,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Aile Bakanlığından “Çocuklar Yardım Kuruluşlarıyla Teslim Ediliyor” İddiası Hakkında Açıklama

10.02.2023
A+
A-

6 Şubat sabahı gerçekleşen ve son yılların en kötü felaketlerinden birisi olan Kahramanmaraş depremi, ne yazık ki pek çok evin yıkılmasına, insanların göçük altında kalmasına, binlercesinin hayatını kaybetmesine neden oldu. En acısı da ailesini depremde kaybeden küçük çocuklar oldu.

Bazı aileler deprem nedeniyle paramparça olurken depremden kurtarılan ve ailesi hayatını kaybeden çocukların akıbeti merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bu çocuklar ile ilgilenen bir numaralı muhataptı. Bakanlık, konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

“Refakatçisi olmayan tüm çocuklar için tek yetkili biziz”

Bakanlık açıklama

Sosyal medyadaki bazı paylaşımlara dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Konuyla ilgili açıklamada, “Çocukların, Bakanlığımız haricinde herhangi bir kişi ya da kuruma teslim edilmesi kesinlikle söz konusu değildir.” ifadeleri kullanıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, çocuklara koruyucu aile olmak isteyenler için yaptığı açıklama:

Basın açıklamasında, deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumlarının değerlendirildiği, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerin yanlarına yerleştirme işlemlerinin sürdüğü aktarıldı.

Bunun yanı sıra yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarının, e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvurulabileceği ifade edildi. 

Afet bölgesinde depremden etkilenmiş çocukların teslim edilebileceği yerler de paylaşıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.