DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Adet ve Hamilelik Belirtileri Arasındaki Farklar N…

27.03.2021
A+
A-

Adet ve hamilelik belirtileri arasındaki farklar nelerdir sorusu kadınların sıklıkla araştırdıkları konular arasında yer alıyor. Peki adet ve hamilelik belirtileri arasındaki farklar nelerdir?

Kadınlar birbirinden ayırmakta zorlandıkları bu iki dönem hakkında her detayı bilmek istiyor. 

ADET BELİRTİLERİ NELERDİR?

Her kadın aynı adet öncesi semptomları yaşamamaktadır. Adet dönemi yaklaşınca neler olur? sorusu kadınların gün içerisinde araştırdığı konular arasında yerini alsa da en yaygın belirtiler şunları içerir:

Meme şişmesi ve hassasiyet

Gerginlik

Şişkinlik

Sivilce araları

Bacak, sırt veya mide krampları

Adet öncesi sendromu

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Klasik hamilelik belirtileri şunlardır; 

-Kaçırılan dönem. Çocuk doğurma yıllarındaysanız ve beklenen bir adet döngüsü başlamadan bir hafta veya daha uzun bir süre geçtiyse, hamile olabilirsiniz. Bununla birlikte, düzensiz bir adet döngünüz varsa bu belirti yanıltıcı olabilir.

-Şişmiş göğüsler. Hamileliğin erken döneminde hormonal değişiklikler göğüslerinizi hassas ve ağrılı hale getirebilir. Vücudunuz hormonal değişikliklere uyum sağladığı için rahatsızlık muhtemelen birkaç hafta sonra azalacaktır.

-Kusma olan veya olmayan bulantı. Gündüz veya gecenin herhangi bir saatinde vurabilecek sabah bulantıları, genellikle hamile kalmanızdan bir ay sonra başlar. Bununla birlikte, bazı kadınlar daha önce bulantı hisseder ve bazıları bunu asla yaşamaz. Hamilelik sırasında bulantı nedeni net olmasa da, hamilelik hormonları muhtemelen rol oynar.

-Artan idrara çıkma. Kendinizi normalden daha sık idrar yapar bulabilirsiniz. Vücudunuzdaki kan miktarı hamilelik sırasında artar ve böbreklerin mesanenizde kalan ekstra sıvıyı işlemesine neden olur.

-Yorgunluk. Yorgunluk hamileliğin erken belirtileri arasında da üst sıralarda yer alır. Erken hamilelik sırasında, progesteron hormonu seviyeleri yükselir – bu sizi uykulu hissettirebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.