DOLAR 32,4821
EURO 34,8539
ALTIN 2.422,47
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Abonelikler için yeni düzenleme Resmi Gazete’de! Genel anlamda ekonomiye ilişkin hazırlanan kanun bugün yayımlandı. Abonelik sözleşmelerine karşın alınan…

26.06.2020
A+
A-

Elektronik haberleşme hizmeti aboneliklerinde yapılacak sözleşmeler artık elektronik ortamda yapılabilecek ve bunun akabinde bu işlemlerin iptali de yapılabilecek. Düzenlemeyle birlikte Elektronik Haberleşme Kanunu‘nda değişikliğe gidilmiş oldu.

Bu kapsamda tüketiciler elektronik haberleşme hizmetlerini alırken, bu hizmetleri sunan şirketlerle sözleşme yapabilme hakkında kavuşuyor. Yapılan kontrat ise hem yazılı ayrıca de dijital ortamda oluşturulabiliyor.

Dijital ortamda yaşanabilecek sorunlara yönelik, bu hizmet için kullanım yapacak kişinin kimliğinin doğrulanması sağlanacak. Benzer şekilde kurum tarafından belirlenen koşullar da bu sözleşmelerin yapılmasında dikkate alıncak.

Eğer tüketici abonelik sözleşmesini feshedilmesini isterse bu süreçte, abonenin yazılmış talebinin oluşturulması koşunu kaldırılıyor bunun yerine artık elektronik yöntemlerle de talebini iletebilecek. Bu detaylara ilişkin değiştirme ise 49’uncu maddenin ikinci fıkrasında gerçekleştirildi. Yazılı olarak gerçekleştirilen ‘’imzalanırken’’, ibaresi ‘’kurulurken’’ şeklinde bir değişikliğe uğramış oldu.

Bankalara ilişkin de düzenleme bulunuyor

bununla birlikte bankalar ve kişiler arasında da dijital sözleşmeler yapılabilecek. Ekonomiye ilişkin torba kanunun yer aldığı ilgili bölümlerde, Bankacılık Kanunu’nda da belirli değişiklikler yapıldı.

Bu düzenleme ile birlikte bankalar ve kişiler arasındaki sözleşmeler de artık yazılmış yolların yanına bundan başka bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden kimliğin doğrulamasına olanak veren yöntemler yoluyla yapılabilecek. Bu durumun oluşmasına ilişkin usul ve esaslar komite kadar belirlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.