DOLAR 32,3694
EURO 34,7789
ALTIN 2.394,73
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Google Asistan için alışverişi hızlandıran yeni özellik

26.05.2020
A+
A-

Arama motoru devi Google, kullanıcıların satın alma işlemlerini yalnızca sesle onaylamasına olasılık tanıyan bir yazılım desteğini test ediyor. ABD merkezli firma, akıllı yardımcının kullanıcılardan müsade almadan herhangi bir sipariş işlemine karışmasını istemiyor.

Bu durum ödeme konusunda da benzer olacak. Buna ilave olarak kullanıcılar, öncelikle kendisine ait olan ödeme bilgilerini sisteme eklemek zorunda. Bu Nedenle bireylerin güvenliği sağlanmış olacak.

Birçok kullanıcı, çocukların Google Yardımcı’a bir anda bir sipariş komutu vermesinden çekiniyor. Bu konu hakkında bir dikkat yapan arama motoru devi, ses tanıma sistemi üzerinde çalışmaya devam ediyor.

ABD’li yazılım şirketi, ses tonu Google Asistan’a tanımlanmış olan bir kullanıcının titiz olması gerektiğini söyledi. Google, akıllı asistanın sipariş ve ödeme işlemlerinde benzer sesleri de onaylayabileceğini ifade etti.

Siparişleri ve ödemeleri ses tanıma özelliği ile hızlandırmayı amaçlayan bu uygulamanın yeni özelliği şimdilik yalnızca bir takım kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Bu sistemin test aşamasında olduğu da öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.

Şu an için sadece bir uygulama içerisinde satılan ürünler ile lokanta siparişleri için çalışan bu özellik, sadece bazı akıllı hoparlörler ve bazı akıllı ekranlar ile uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Bu özelliğin ne süre yayımlanacağı henüz belli değil. Bir Takım kaynaklar, sesli tanınma desteğinin 3 Haziran 2020 tarihinde tanıtılabileceğini düşünüyor. Zira o tarihte Android 11 için internet üzerinden bir tanıtım etkinliği düzenlenecek.

Google Asistan, sesli ödeme özelliği ile daha üst seviye bir hizmet etmek istiyor. Sizce hemen şimdi deneme aşamasında olan bu güncelleme tüm kullanıcılar için yayımlanacak mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.