DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

ABD’den Huawei ile ZTE’ye bir darbe daha! ABD Başkanı Donald Trump, Huawei ve ZTE için yeni bir karar aldı. Bu karar, Federal İletişim Komisyonu…

01.07.2020
A+
A-

Geçen yıldan beri yasaklama uygulamalarına maruz kalan Huawei, Trump’a kadar ABD’nin milli güvenliğini tehdit ediyor. ZTE de Huawei ile aynı kaderi paylaşıyor. FCC, bu iki şirketin ABD için güvenli olmayan olduğunu resmen doğruladı.

bundan böyle bu ikilinin ABD şirketleri ile çeşitli iş birliklerine imza atması son derece zor görünüyor. Bağımsız bir devlet dairesi olan FCC, Donald Trump’ın ulusal emniyet konusu hakkında söylediği sözleri desteklediği için Huawei ile ZTE’ye daha ağır yaptırımlar uygulanabilir.

Amerikan firmaları artık her iki firmadan herhangi bir ham madde satın edinmek adına devlet fonlarından yararlanamayacak. FCC Başkanı Ajit Pai, bu kararın ortaya sunulan yüzlerce kanıta dayanarak alındığını söyledi.

Pai, Huawei ile ZTE’nin hem ABD’nin ulusal güvenliği hem de ABD’nin 5G teknolojisi için büyük bir tehdit olduğunu açık açık açıklama etti. Kendisine kadar bu iki şirket hem Çin Komünist Partisi göre destekleniyor ayrıca de Çin ordusu tarafından yönetiliyor.

Geçtiğimiz kasım ayından beri gündemde olan bu dizayn bundan böyle uygulanmaya başladı. Bu sebepten ötürü Federal İletişim Komisyonu tarafından sağlanan ve ABD’nin telekomünikasyon hizmetlerine katkıda bulunmak isteyen şirketler tarafından kullanılması istenen 8.3 milyar dolar kullanılamayacak.

ABD’de etkinlik bildiren şirketler ne eyvah ancak Evrensel Hizmet Fonu (USF) göre verilen bu paradan yararlanamayacak. Huawei ile ZTE ikilisi ABD’nin iddialarını reddetmeye devam ediyor. Siz neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.