DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’nin kaygılarını anlıyoruz, ancak harekatı onaylamıyoruz

11.10.2019
A+
A-

Yetkililer değerlendirmede, Türkiye’nin güney sınırıyla ilgili ulusal güvenlik kaygılarını anladıklarını, fakat Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonunu onaylamadıklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığınca yayımlanan açıklamaya göre üst düzey yetkili, Türkiye ile uzun zamandır iletişim içinde olduklarını ve Türkiye’nin sınır güvenliğine yönelik endişelerini anladıklarını belirterek, “DEAŞ ile mücadele kapsamında alanda bir ortağa ihtiyacımız var ve bu ortak, PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin ağırlıkta olduğu SDG oldu. Bu durumda, 35 yıldır PKK’nın düzenlediği korkunç terör saldırılarından acı çeken Türkiye için bir sorun oluşturuyor. Yani Türkiye’nin haklı endişeleri var” şeklinde konuştu.

Ayrıca, yetkili, tüm bölgede istikrarsızlık ve güvensizlik oluşturduğunu için Türkiye’nin askeri harekatını onaylamadıklarını belirterek,  “ABD harekata askeri olarak müdahale etmeyecek. Türkiye NATO müttefikidir.  Bahsettiğim gibi Türkiye’nin güvenlik endişelerini anlıyoruz” dedi.
Öte yandan yetkili, Türkiye’nin, belirtilen bölgelerin dışına çıkması veya insan hakları ihlallerinde bulunması durumunda ağır yaptırımlarla karşılaşacağını öne sürdü.

DEAŞ’LI TUTUKLULAR

Türkiye’nin faaliyet göstereceği 30 kilometre içinde birkaç hapishane bulunduğunu ve yaklaşık 10 bin DEAŞ’lının yüzde 15’lik bir kısmının bu hapishanelerde olduğunu belirten yetkili, “Türkiye’nin bu tür hapishanelerin bulunduğu bir alanı devralmaları durumunda, tutuklular için sorumluluk üsteleneceklerine dair üst düzey taahhütler aldık” dedi.

“TRUMP, ATEŞKES SAĞLAYABİLMEK İÇİN BİR YOL BULMAYA ÇALIŞIYOR”

Ayrıca yetkili, Başkan Donald Trump’ın terör örgütü PKK’nın Suriye kanadı YPG ve Türkiye arasında ‘ara buluculuk’ yapmak ve ateşkes sağlayabilmek için bir yol bulmaya çalıştığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.