DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

2020 ilk çeyreği 5G telefon satışları belirlenmiş oldu 2020 5G telefon satışları için ilk bilgiler geldi. İçinde bulunduğumuz yılın ilk çeyreğine ait satış…

12.05.2020
A+
A-

Zeki telefonlar içinde 5G destekli modeller daha fazla alaka görmeye başladı. Firmalar amiral gemisi modellerinde, bu temas teknolojisini destekleyecek işlemciler kullanmaya başladı. Satışlarda öne meydana çıkan firmalara göz atıldığında ise karşımıza Samsung ve Huawei çıkıyor. Halihazırda Samsung’un akıllı telefon satış rakamları da yüksek seviyede.

5G telefon satışları pazar payı oranlarına bakıldığında Samsung yüzde 34.4, Huawei yüzde 33.2, Vivo yüzde 12, Xiaomi yüzde 10.4, Oppo yüzde 5 ve diğer modeller yüzde 5 olarak kendini gösteriyor.

Samsung geçtiğimiz yıl pazar payının yüzde 53.9’unu elinde tutuyordu. Telefon satmak adedi ise 6.7 milyon adet civarındaydı.

Satmak rakamlarına bakıldığında ise Samsung ve Huawei arasındaki farkın eksik olması dikkat çekiyor. 2020 yılının ilk üç ayında Samsung 8.3 milyon adet 5G’li telefon satarken, Huawei 8 milyon adet sattı.

Diğer markalara baktığımızda Vivo 2.9 milyon adet, Xiaomi 2.5 milyon adet, Oppo 1.2 milyon adet ve diğer markalar 1.2 milyon adet akıllı telefon sattı. Bu değerleri topladığımızda ise 2020 5G telefon satışları için 3 aylık süreçte 24.1 milyon adet telefon satıldığı görülüyor.

Maliyetlerin düşmesi ve 5G teknolojisinin daha fazla ülkede hizmete alınmasıyla, satmak rakamlarında yükseliş bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.