DOLAR 32,3747
EURO 34,7361
ALTIN 2.394,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Facebook’a rekor tazminat cezası kesildi! Başarılarından daha çok skandallarıyla gündemde olan Facebook, 2015 yılında açılan bir davayı kaybetti…

25.07.2020
A+
A-

Platformuna eklediği yeni özelliklerle hakkındaki dava sayısı bir hayli fazla olan ABD’li şirket, hakkındaki yüz tanıma teknolojisinin yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle açılan davayı kaybetti ve 650 milyon dolar tazminat cezası aldı.

Yüz tanıma teknolojisiyle kullanıcılarının verilerini toplama aşamasında herhangi bir bilgilendirme yapmaması, Facebook’un bu cezayı almasındaki en önemli faktör oldu. Şirketin geçen yıl kullanımdan kaldırdığı etiket önerme özelliği de kullanıcıların bir fotoğraf yüklediklerinde, kişi etiketlemek için otomatik önerme sunup, fotoğraflardaki yüzlerin verileri hakkında bir soru sormaması tepkilere yol açmıştı.

Dava sonucuna göre Facebook, 2011 yılı itibarıyla platforma fotoğraf yükleyen tüm kullanıcılarına 400 dolar ödeme yapacak. ABD’li şirket ilk aşamada ceza için mahkemeyle 550 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı. Ancak bu ceza sonradan 100 milyon dolar daha artırıldı ve 650 milyon dolar tazminat cezası olarak resmiyet kazandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.