DOLAR 32,2014
EURO 35,0523
ALTIN 2.472,97
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

2018 MacBook Pro modelleri duyuruldu!

12.07.2018
A+
A-

Yeni Touch Bar ve Touch ID özellikli MacBook Pro modelleri artık 8. nesil Intel Core işlemciler ile birlikte geliyor. 15 inç modellerde 6 çekirdekli işlemciler, 13 inç modellerde ise 4 çekirdekli işlemciler sunuluyor. Yeni işlemcilere sahip modeller, çok daha fazla performans sunarken kapsamlı yazılımlar ve çoklu görevler sırasında kullanıcılara büyük avantaj salıyorlar.

Apple, bu MacBook Pro modellerinin özellikle yazılımcılar ve geliştiriciler arasında popüler olduğunu ve yeni MacBook Pro modellerinin kodlama ve çoklu sanal makineler ile test ortamları anlamında hız için tasarlandığını ifade ediyor.

Yeni MacBook Pro özellikle de sonunda 32 GB RAM desteğiyle birçok kullanıcıyı memnun etmiş olacak. Yeni nesil işlemciler ile bu RAM miktarı artık desteklenebiliyor. True Tone ekran çok daha iyi bir görüntü deneyimi sağlarken, geliştirilmiş üçüncü nesil klavye ise daha sessiz. Önceki nesil kelebek tipi klavyeler ile yaşananlardan sonra Apple işi garantiye almışa benziyor.

2018 MacBook Pro serisinin bazı konfigürasyonlarda Radeon Pro grafik kartları ile birlikte geldiğini de belirtelim. Daha büyük Force Touch, stereo hoparlörler, Apple tasarımı soğutma sistemi ve Thunderbolt 3 portları ise diğer detaylar arasında.

Yeni 15 inç MacBook Pro özellikleri

– 2.9 GHz’e kadar 6 çekirdek Intel Core i7 ve Core i9 işlemciler, 4.8 GHz’e kadar Turbo Boost

– 32 GB’a kadar DDR4 RAM

– Her konfigürasyonda 4 GB video bellekli Radeon Pro grafikler

– 4 TB’a kadar SSD depolama

– True Tone ekran teknolojisi

– Apple T2 çipi

– Touch Bar ve Touch ID

Yeni 13 inç MacBook Pro özellikleri

– 2.7 GHz’e kadar 4 çekirdek Intel Core i5 ve Core i7 işlemciler, 4.5 GHz’e kadar Turbo Boost ve 2 kat eDRAM

– 128 MB eDRAM ile Intel Iris Plus bütünleşik grafikler 655

– 2 TB’a kadar SSD depolama

– True Tone ekran teknolojisi

– Apple T2 çipi

– Touch Bar ve Touch ID

2018 MacBook Pro fiyatları

Yeni 13 inç MacBook Pro modelleri 10,999 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Yeni 15 inç MacBook Pro modelleri ise 14,999 TL’den başlıyor. 15 inç en yüksek konfigürasyonlu modelin 40,799 TL gibi uçuk fiyatlara çıktığını da not olarak düşelim. Tüm yeni modellerin Apple Store Türkiye üzerinden ülkemizde satışı başlamış durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.