DOLAR 32,3651
EURO 35,0159
ALTIN 2.325,89
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Apple, 21,5 inçlik iMac’in Bazı Yapılandırma Seçeneklerini Satıştan Kaldırdı

22.03.2021
A+
A-

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, profesyonellere yönelik olarak geliştirilen iMac Pro’nun satışlarına geçtiğimiz haftalarda son vermişti. iMac Pro’nun fişinin çekilmesinin üzerinden yalnızca iki hafta geçmişken şimdi de şirket, 4K 21,5 inç iMac’in iki farklı yapılandırma seçeneğini web sitesi üzerinden kaldırdı.

MacRumors’un aktardığına göre Apple, şu anda 21,5 inç 4K iMac’in 512 GB ve 1 TB SSD yapılandırma seçeneklerinin fişini çekmiş durumda. Öte yandan 256 GB SSD ve 1 TB Fusion sürücü sürümlerinin satışları halen devam ediyor.

Geçen aydan beri satın alınamıyordu:

iMac

İki yapılandırma seçeneğinin geçen aydan beri Apple’ın web sitesinden satın alınamadığı ve şimdi tamamen satıştan kaldırıldığı bildiriliyor. ABD’li teknoloji devinin neden bu yapılandırma seçeneklerini satmayı bıraktığı henüz bilinmiyor ancak şirketin yeni nesil PC’lerine yer açmak için böyle bir karar almış olabileceği düşünülüyor.

M serisi yongalar ile birlikte yeni bir iMac tasarımının yolda olduğu söyleniyor. Bu konuda Bloomberg, geçtiğimiz dönemlerde yayınlanan bir raporunda, Apple’ın M1 yongasına geçişle birlikte daha önce Intel destekli sistemlerde mümkün olmayan bazı büyük tasarım değişiklikleri yapabileceğini söylemişti. Rapora göre Apple, şu an sahip olduğu kavisli modelden ziyade daha düz bir arka tasarıma geçerek iMac’leri önemli ölçüde inceltecek.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Apple’ın neden böyle bir karar aldığı henüz bilinmiyor. Bunun tedarik sıkıntısından mı kaynaklandığı yoksa yeni tasarımlara yer açmak için mi böyle bir karar alındığını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.