DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

15-20 Dakikanızı Buna Ayırın

27.03.2020
A+
A-

Coronavirüs tedbirleri sebebiyle evlerinde kalan kişilerin ve 65 yaş üstü vatandaşların daha güçlü bedenlere sahip olabilmeleri için evlerde yapılacak egzersizlerle spordan vazgeçmemeleri gerekiyor.

Fizyoterapisti Kübra Taş Tigit, “Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu kararlar çok önemli. Gerek duymadıkça dışarı çıkılmaması kendi ve etrafımızdaki insanların sağlığı açısından çok önemli. #EvdeKal, #HayatEveSığar gibi çağrılarına uyan, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için evlerinde yapacakları birkaç egzersizler yer almaktadır. Çünkü daha evvel pazara, markete, çarşı ve park gibi yerlere giden vatandaşlarımız farkında olmadan bütün kaslarını çalıştırıyordu. Ancak evde çok pasif bir durumda kalınması kaçınılmaz oldu. Normal hayat akışına geri döndüğümüzde ise bazı sıkıntılarla karşılaşabilirler. Bunları önlemek için evde oklava, top, yastık gibi elimize geçen bazı araç ve gereçlerle basit hareketler yapabilirler. Oklavayı havaya kaldırıp indirebilirler, sağa sola çevirerek farklı kasları çalıştırıp hareket açıklarını koruyabilirler. Topu bacak aralarına alıp bacak kaslarını kuvvetlendirebilirler. Ayakta iken yavaşça çömelip kalkabilirler. Günde 3 kere 15-20 dakikalarını ayırdıkları bu egzersizleri kolaylıkla yapabilirler.” dedi.

SOLUNUM KAS KUVVETİNİ KORUMAK GEREKİYOR

Coronavirüsün solunum kuvvetini çok fazla etkilediğini hatırlatan Taş Tigit, “Solunum kas kuvvetini korumamız gerekiyor. Normalde yaptığımız yürüme bunu faal tutuyordu. Ancak evde bu yürüme temposunu yakalayamayacağımız için basit egzersizlerle de bunu giderebiliriz. Nefes alıp verirken burnumuzdan alıp, dudakları büzerek geri veriyoruz. Elleri göğsün üzerine koyarak kontrollü ve etkili nefes alıp verilmesi akciğerin havalandırılması için önemlidir. Bu KOAH hastaları için de önemli bir egzersiz.” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Egzersizler Yüzünüzü İnceltiyor!

Bu Egzersizler Yüzünüzü İnceltiyor!

Evde Egzersiz Hareketleri

Evde Egzersiz Hareketleri

Yaşlılar İçin Ruh Sağlığı Koruma Rehberi

Yaşlılar İçin Ruh Sağlığı Koruma Rehberi

Coronavirüs Vaka Sayısı Yarım Milyona Yaklaştı

Coronavirüs Vaka Sayısı Yarım Milyona Yaklaştı

İLİşKİLİ GALERİLER Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Egzersiz!

Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Egzersiz!

Havalar Soğudu Diye Egzersizleri Bırakmayın!

Havalar Soğudu Diye Egzersizleri Bırakmayın!

Nefes Egzersizleri ve Teknikleri

Nefes Egzersizleri ve Teknikleri

40 Yaş Üstü Kişilerin Yapması Gereken Egzersizler

40 Yaş Üstü Kişilerin Yapması Gereken Egzersizler

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.