DOLAR 32,3334
EURO 35,1194
ALTIN 2.302,36
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ekinezya Faydalarıyla Şifa Kaynağı

08.09.2021
A+
A-

Alternatif tıp alanında önemli bir noktaya sahip olan şifalı bitki ekinezya günümüzde bitki çayı olarak sıklıkla tüketilmektedir. Peki, ekinezya çayının faydaları nedir? Ekinezya çayı nasıl tüketilmelidir?

Ekinezya, papatyagiller ailesinde bulunan ve kirpi otu olarak da bilinen şifalı bir ottur. Bu ot ismini Yunanca kirpi anlamına gelen ‘’ecinos’’ kelimesinden alıyor. Ekinezya bitkisini bu kadar bilinir kılan şey verimli ve yararlı bir ot oluşudur. Alternatif tıp alanında önemli bir noktaya sahip olan şifalı bitki, günümüzde de bitki çayı olarak sıklıkla tüketilmekte.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte tüketim sıklığı artan ekinezya çayı insan vücuduna birçok  yarar sağlıyor. Ekinezya çayı sahip olduğu aromatik kokusu ve tadı ile severek tüketilen bir çay konumunda. Üstelik ekinezya çayının faydaları saymakla bitmiyor bu yüzden de toplumda şifalı çay olarak betimleniyor.

Peki şifa kaynağı ekinezya çayı tarifi nedir? Ekinezya çayı nasıl demlenmeli ve nasıl içilmeli? İşte bu şifa deposu otu en faydalı şekilde tüketmeniz için gerekli olan her şey…

BU BİTKİ ŞİFA KAYNAĞI!

– Ekinezya bitkisinin kurutulmasıyla elde edilen ekinezya çayı zengin besin değeriyle tam bir şifa kaynağı. Bu şifalı ot, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.

– Vücudu özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle vb. hastalıklara karşı daha dirençli hale getiriyor.

– Ekinezya çayı, antiviral ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayı vücutta bulunan virüs ve mikroplara karşı bir koruma kalkanı elde ediyor.

– Yapılan araştırma sonuçlarına göre ekinezya çayı AIDS tedavisinde de etkili bir güç.

– Ekinezya çayı, düzenli tüketildiği zaman kronik yorgunluk ve halsizliğin giderilmesini sağlıyor.

– Ekinezya çayı, çeşitli sindirim rahatsızlıkları sorununu da çözüyor.

– Ağrı kesici etkisi ile migrenden kaynaklanan baş ağrılarının giderilmesinde kilit rol oynuyor.

– Kas ve eklem ağrılarını sonlandırıyor.

– Cilt sağlığına da katkıları bulunan bu çay ile sedef, egzama gibi cilt hastalıkları önemli oranda gideriliyor.

– Sivilce, akne vb. cilt problemlerinin tedavisinde de katkı sunuyor.

– Ekineyza çayının astım ve bronşit hastalıklarına faydalı olduğu da biliniyor.

– Adet söktürücü özelliği de bulunan bu çay aynı zamanda regl döneminde yaşadığınız ağrıların ve krampların giderilmesinde de oldukça yarar sağlıyor.

EKİNEZYA ÇAYI NASIL DEMLENMELİ?

Bitkisel ürünlerin üretimini yapan kaliteli markaların poşet çay şeklinde satışa koyduğu ekinezya çayı, demleme açısından tüketicilerine pratik bir kullanım sağlıyor. Ekinezya çayını, bir bardak kaynamış suyun içerisine bir adet süzen çay poşeti ekleyip 4 ile 5 dakika arasında demlendikten sonra keyifle tüketebilirsiniz. Hazırlanan bu karışım süzüldükten sonra birkaç damla limon ve bal ile birlikte içilebilir. 

Ekinezya çayını gün içerisinde 3 bardaktan fazla içmemelisiniz. Aynı zamanda bu çay 10 günden fazla tüketilmemelidir. Ekinezya çayında kontrollü tüketim önerilmektedir.

Toz halinde olan ekinezya çayı ise gayet pratik bir hazırlanış sürecine sahiptir. Ekinezya çayını demlemek için 4 tatlı kaşığı ekinezya ve 1 litre kaynar su yeterlidir. Kaynar suyun içine ekleyeceğiniz ekinezyaları yaklaşık 5-6 dakika civarı kaynatın sonrasında süzerek tüketin. 

Eğer çayın tadı sizin için biraz acı geldiyse bir miktar tatlandırıcı ilave edebilirsiniz. Ancak kullanacağınız tatlandırıcılar bal, tarçın, zencefil ve limon gibi doğal ve faydalı içeriklerden oluşmalıdır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.