DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Karaman’da Yaya Geçitlerinde Sürücü Hataları İçin Denetim ve Cezalar

Karaman’da yaya geçitlerinde sürücü hataları için denetim ve cezalar: güvenli geçişi artıran etkili uygulama ve cezai süreçler.

17.09.2025
A+
A-

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Külhan Mahallesi Kemal Kaynaş Caddesi’nde bulunan yaya geçitlerinde sürücülerin yayalara yol vermeleri konusunda denetim gerçekleştirdi. Uygulama sırasında yayalara yol vermediği belirlenen 5 sürücüye toplam 22 bin 560 lira para cezası uygulandı.

Kurallara uymadığını iddia eden sürücüler, polis kameralarının kayıtlarını izleyerek savunmalarını yaparken, bazı sürücüler ise dalgınlık nedeniyle hatalı olduklarını ifade etti. “Üzgünüm, ben her zaman yayalara yol veririm. Bu sefer dalgınlıktan oldu” diyen sürücülerden birinin sözleri dikkat çekti; bir başka sürücü ise “Trafik ekipleri haklılar, yaya görünüyordu; yapacak bir şey yok” şeklinde görüş bildirdi.

Bu denetimler kapsamında motosikletler de kontrol edilerek kentte trafik güvenliğinin artırılması amacı doğrultusunda uygulamalar sürdürülüyor. Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, kaza risklerini en aza indirmek ve sürücü can güvenliğini sağlamak için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.