DOLAR 32,2073
EURO 35,0615
ALTIN 2.469,59
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

1000 – 1500 TL arası en iyi işlemciler 1000 – 1500 TL arası en iyi işlemciler hangileri? AMD ve Intel işlemci arasına fiyatları uygun olan …

11.07.2020
A+
A-

Yüksek performansla birlikte uygun fiyat seçeneği, kullanıcılar için olmazsa olmaz özellikler arasında görülüyor. Bunun için bu listede de yüksek fiyatlı modeller yerine, orta düzeyde sayılabilecek modelleri listeledik. Ancak bu listede yer alıp da yüksek performans sağlayan ve kullanıcıları memnun eden donanımlar da bulunuyor. Her ne kadar yüksek performanslı işlemciler öne çıksa da birçok kullanıcının tercihi daha uygun fiyatlı modellerden yana oluyor.

Listeye baktığımızda iki markanın modellerinin birbiriyle rekabet içinde olduğu da görülüyor. Özellikle sağladığı performans bakımından birbirine yakın olan modeller incelendiğinde, fiyat konusunda da yarış olduğu görülüyor. Dileyen kullanıcılar işlemcisini belirleyerek, diğer donanımları için de karar vermeye başlayabilir. İşlemcilerin özelliklerine göre anakart, ekran kartı ve PSU seçildiğini belirtmekte yarar var. Listemize bir AMD modeliyle başlıyoruz.

AMD Ryzen 3 3100

Uygun fiyatlı işlemcilerle dikkat çeken AMD, listedeki en uygun fiyatlı işlemcinin markası oldu. Son zamanlarda kullanım oranını artıran firmanın, Ryzen 3 3100 modeli incelendiğinde karşımıza 4 çekirdek ve 8 iş parçacığı çıkıyor. 3.6 GHz temel çalışma hızına ve 3.9 GHz boost hıza sahip olan model, AM4 soket tipiyle çalışıyor. PCI Express 4.0 bağlantıyı destekleyen model, 65 W TDP değerine sahip.

7 nm fabrikasyon süreciyle geliştirilen model, DDR4 3200 MHz RAM destekleyebiliyor. Mayıs 2020’de kullanıcılarla buluşan ve oldukça yeni sayılabilecek olan model, 900 TL ile 1100 TL arasında değişen değere sahip. Modelin, listede yer alan diğer işlemci fiyatları ile karşılaştırıldığında, oldukça uygun fiyatlı olduğu görülüyor. İşlemci, uygun fiyatlı kasa toplamak isteyen kullanıcıların, çokça tercih edeceği bir model haline gelebilir.

1 2 3 4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.