DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Manisa’da 6.1 Büyüklüğünde Deprem, Kriz Yönetimi Hızla Devreye Alındı

Manisa’da 6.1 büyüklüğündeki deprem sonrası kriz yönetimi hızlı devreye alındı; güvenli bölgeler ve iletişim güncel bilgilerle takipte.

11.08.2025
A+
A-

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde dün meydana gelen ve Manisa’da da hasara yol açan 6.1 büyüklüğündeki deprem sonrası Manisa Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında kurulan kriz masasında çalışmalar sürüyor. İhtiyaç halinde 2.577 yatak kapasiteli yurt ve tesis aktif hale getirildi.

İlk dakikalardan itibaren Valilik Kriz Merkezi koordinasyonunda AFAD planı devreye alındı. Hasara ilişkin saha çalışması ve bölgeye destek ekiplerinin gönderilmesine dair süreçler hızlı bir şekilde organize edildi. Depremin etkilediği alanlarda hasarı tespit etmek amacıyla sahaya çıkıldı ve bölgeye gönderilecek destek ekipleri ile vatandaşların barınmaları için devlet yurtlarında konaklama hazırlıkları yapıldı.

AFAD’a ait tam donanımlı 5 arama-kurtarma aracı, 18 AKT personeliyle incelemeler ve müdahale çalışmaları için ilçelere yönlendirildi. İl genelinde, metruk durumdaki yapıların da dahil olduğu 60 yapının hasar görmüş olabileceği ihtimali üzerine inceleme başlatıldı. Ayrıca Akhisar, Gördes, Demirci ve Kırkağaç ilçelerinde 2.577 yatak kapasiteli yurt ve tesisler aktif hale getirildi.

Sındırgı’ya destek ekibi Manisa’dan yönlendirildi ve Balıkesir’e şu birimler sevk edildi: 1 Jandarma Arama Kurtarma Timi, 1 AKUT ekibi, 2 tam donanımlı AFAD arama-kurtarma aracı, 6 UMKE aracı, 2 ambulans, 1 acil müdahale ünitesi, 3 itfaiye ekibi, 2 ikram aracı ve 55 personel sevk edildi.

İlk ihtiyaca yönelik arama-kurtarma, sağlık ve beslenme grupları deprem bölgesine yönlendirildi; gerekli olduğunda yeni ekiplerin sevki için tüm birimler teyakkuz haline geçirildi. İl genelinde depremden etkilenen mahallelerde 5 hasar ve zarar tespit gurubu saha çalışmalarını sürdürürken, Akhisar, Soma ve Demirci ilçelerinde 10 kişiden oluşan psikososyal destek ekipleri hem alanda hem hastanelerde vatandaşlara destek sunuyor.

MANİSA – Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.