DOLAR 32,2671
EURO 34,8131
ALTIN 2.455,43
BIST 10.283,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Zoom’un ücretsiz versiyonu için kötü haber! Zoom, bedava üyelik sisteminden yararlanan kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atabilir. Yeni sistemde…

30.05.2020
A+
A-

Kullanıcılara sesli ve görüntülü tavır hizmeti karşılayan bu yazılım, bazı kişilerin güvenini zedeledi. Zira 9 yıldan beri etkinlik belirten Zoom, çoğu kişinin bilgisayarını riske attı. Peki yeni sistem niçin keza üzücü keza sevindirici?

Zoom yönetimi, artık sadece ücretli üyelik kullanan kullanıcılar ile kurumlara kuvvetli bir şifreleme sistemi sağlayacak. Ne yazık ama bu koruma Zoom’un ücretsiz olan sürümünde yer almayacak.

Yeni koruma mekanizmasının Zoom’a ödeme yapan kişileri oldukça iyi bir şekilde koruyacağı açıklandı. Zoom’un emniyet danışmanı Alex Stamos, ücretsiz üyelik kullanan bazı kişilere güçlendirilmiş olan şifreleme hizmeti verileceğini açıklama etti.

Stamos, yeni sistemden Zoom’un ücretli olmayan sürümünü kullanan politikacıların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşları temsilci bireylerin yararlanabileceğini düşünüyor. Zoom yetkilileri bu husus hakkında demin belirlenmiş bir karara varmadı.

Zoom ücretsiz

300 milyon kullanıcıya hizmet veren bu yazılım, görüntülü konuşmaların güvenliğini çoğaltmak namına yeni bir emniyet takımı kurdu. Bazı kurumlar kadar yasaklanan Zoom, üstündeki bu kötü imajı temizlemek istiyor.

Facebook’un eski güvenlik şefi Alex Stamos, Zoom’un İcra Kurulu Başkanı Eric Yuan hakkında şunları söyledi: “Eric Yuan şu lahza farklı argümanları inceliyor. Yönümüzü Zoom’un ücretli versiyonunu kullanan kişilere ve şirketlere çevirdik.”

Güçlendirilmiş şifreleme sisteminin ne zaman faal edileceği hemen şimdi belli değil. Ayrıcalıklı ve pahalı olan bir şifreleme hizmeti arzetmek isteyen Zoom, Facebook’un Messenger uygulamasını dinmek istiyor.

Zoom’u bedava bir şekilde kullanan kişiler maalesef emniyet konusunda ücretli kullanıcılar dek avantajlı olamayacak. Bulut tabanlı iletişim yazılımının bu hamlesini nasıl yorumluyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.