DOLAR 32,2440
EURO 34,7800
ALTIN 2.430,56
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 23°C

Samsung Galaxy S20+, Yılın İlk Yarısında En Fazla Para Kazandıran 5G Telefon Oldu

29.10.2020
A+
A-

Henüz Türkiye’de kullanıma sunulmamasına rağmen dünyanın pek çok yerinde aktif olarak kullanımda olan 5G teknolojisi, tıptan robotiğe kadar hemen her sektöre çeşitli faydalar sağlayacak olsa da tıpkı 4G gibi kendini en çok akıllı telefon alanında gösterdi.

Teknoloji devleri, özellikle son iki yıldır 5G teknolojisine büyük önem vermiş durumdalar ve bu kapsamda özellikle üst ve amiral gemisi segmentlerde 5G bağlantısı neredeyse standart hale gelmiş durumda. Peki en fazla satılan ve üreticisine gelir kazandıran 5G’li akıllı telefon hangisi dersiniz?

s20+ 5g

Strategy Analytics, 2020’nin ilk altı ayı için üreticisine en fazla gelir kazandıran 5G akıllı telefonları açıkladı. Samsung Galaxy S20+ 5G, yılın ilk yarısında tüm 5G akıllı telefon gelirlerinin yüzde 9’unu tek başına oluştururken, kardeşleri Galaxy S20 Ultra 5G yüzde 8 ile ikinci, Galaxy S20 5G ise yüzde 5 ile üçüncü sırada yer aldı.

Özellikle dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de en popüler akıllı telefon markası olan Huawei, P40 Pro 5G ve Mate 30 5G ile yılın ilk yarısında en fazla gelir kazandıran 5G akıllı telefonlar listesinde dördüncü ve beşinci sırayı kapmış durumda.

s20+ 5g tasarım

Açıklanan verilere göre yılın ilk yarısında 5G akıllı telefon pazarının büyüklüğü COVID-19 pandemisine rağmen 34 milyar dolara ulaştı. Samsung ve Huawei, 5G pazarında ilk altı ayın en fazla kazanan şirketleri olarak öne çıkıyor ancak yılın ikinci yarısı için açıklanacak listede yeni bir markanın daha olacağı belirtiliyor; Apple.

Apple, geçtiğimiz haftalarda iPhone 12 ailesini tanıttı ve tüm modeller 5G desteği ile satışa sunulacak. Tahminler, Apple’ın iPhone 12 ailesi ile on milyonlarca 5G akıllı telefon satarak listenin zirvesine çıkacağı yönünde. Liste, satılan 5G akıllı telefon sayısından ziyade elde edilen gelire odaklandığından orta segment Samsung ya da Huawei 5G akıllı telefonların listeye girebilmesi pek mümkün görünmüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.