DOLAR 32,4424
EURO 34,7505
ALTIN 2.440,61
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Zinde Bağışıklık Sistemi İçin 8 Teklif

28.04.2020
A+
A-

Uzmanlar, bütün dünyayı etkisi altına bölge Covid-19 virüsünden korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Beslenme ve Perhiz Uzmanı Gizem Öztopanlar’da virüs salgınından korunmak ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için 8 öneride bulundu…

YÜKTE HAFİF PAHADA AĞIR BESİNLER SEÇİN

Ufak miktarlarda yüksek kalori taşıyan besinler gün içerisinde farkında olan olmadan ihtiyacınızdan çok daha artı kalori almanıza neden olur. böylece tüketeceğiniz gıdaları seçerken besinlerin vitamin, mineral, protein ya da liften varlıklı olmasına uyarı edin. 1 paket çikolata yemek yerine liften zengin 1 elma ve proteinden zengin 1 kadeh sütü tercih etmeniz sağlıklı bir gıda sistemi ouşturmanızı sağlar.

SOFRANIZDA HER RENKTEN SEBZEYE YER VERİN

Mevsim sebzelerinden her gün 4-5 porsiyon tüketmeye özen gösterin. Mümkün olduğunca farklı alanlara yönlendirilmiş ve renkli sebzeler seçim edin. Sarı, turuncu ve kırmızı sebzeler esas vitaminleri, karoten ve doğal antioksidanları daha fazlam içermektedir. Çiğ tüketilen sebzeler tüm vitamin ve mineral içeriğini korur. Lif açısından da epeyce zengindir.

BOL SU İÇİN

Vücudun büyük bir bölümü sudan oluştuğu için su oranını yüksek yetişmek oldukça önemlidir. Su, hücrelere oksijen ve gıda öğelerinin taşınmasını, zararlı atıkların böbrekler yoluyla dışarı atılmasını sağlamakla berbaer sindirim sistemi, cilt sağlığı, bağışıklık sistemi üzerinde de kayda değer etkileri vardır. Her gün kilogram başına 30 ml su tüketilmesi gerekir.

PİŞİRME YÖNTEMİNE DİKKAT EDİN

Dürüst gıda seçimi kadar pişirme yöntemi de sağlık durumu açısından etkilidir. Yemeklerinizi hazırlarken kızartma/kavurma yerine ızgara/haşlama/fırın/yağsız tava/buharda pişirme yöntemlerini kullanmak daha doğru ve dinç bir seçim olacaktır.

BAHARATLARIN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Baharatlar yemeklerinizi lezzetlendirirken sağlığınıza da katkıda bulunacaktır. Kırmızıbiber kapsaisin gücü sayesinde vücuttaki ağrıların azalmasını sağlar, kilo kontrolünü kolaylaştırır, tansiyonu ve kolesterolü dengeler. Zerdeçal hafızayı korumadan kanseri önlemeye, bağışıklığı güçlendirmeden karaciğer yağlanmasını azaltmaya kadar birçok olumlu etki sağlar. Kan şekerini dengeleyen tarçın bununla beraber antimikrobiyal özelliğe sahiptir.

YETERLİ LİF ALDIĞINIZDAN EMİN OLUN

Dinç beslenmenin en manâlı noktası tatmin edici miktarda meyve, sebze ve tahıl içermesidir. Lif sadece bitkilerde bulunur ve sindirilemediği için kalorisi bulunmaz. Sindirim sisteminin ahenkli olarak çalışması için dışkının hacim kazanmasını sağlar. Yüksek lifli diyetler sindirimin hızlanmasını sağlar. Bağırsakta yer alan kanserojen maddeler, liflerle doğruca tehlikesiz bir şekilde haricen atılır. Lifli besinlerin tüketimi metabolizmayı ve sindirimi düzenler. Kan şekerinin bayağı seviyede korumasında ve beslenme öğelerinin emilmesinde oldukça etkilidir. Kolesterol seviyesini azaltılmasını sağlar.

PROBİYOTİK İÇEREN GIDALAR ÖNEMLİ

Probiyotikler, bağışıklık sistemini destekleyen, şekeri, kolesterolü ve kiloyu ayarlamada kayda değer işlevler üstlenir, vitamin üretir, hazmı kolaylaştırıp güçlendirir ve daha çoğu alanda insan sağlığını destekleyen bağırsak bakterileridir. Bu bakterileri dışarıdan edinmek, bağırsaklarımızda onlara daha fazla yer açmak, sayılarını olası olduğunca artmak epeyce önemlidir. bu nedenle probiyotikten zengin olan yoğurt, kefir, peyniri ahenkli olarak harcamak gerekir.

SAĞLIKLI TABAK MODELİNE GÖZ ATIN

Tabağınızın yarısını sebze ve meyveler ile,1/4’ünü sağlıklı protein (tavuk/balık/hindi eti/yumurta/kurubaklagiller), 1/4 ünü kompleks karbonhidratlar (bütün buğday unu, bulgur,karabuğday gibi) ile doldurun. Yanında da 1 bardak yoğurt, ayran ya da kefir ekleyebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Bağışıklık Sistemi Nasıl Çalışır?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Çalışır?

Coronavirüsü Hamilelikte Bağışıklık Sistemini Düşürüyor mu?

Coronavirüsü Hamilelikte Bağışıklık Sistemini Düşürüyor mu?

Zencefil ve Limonun Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi

Zencefil ve Limonun Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

İLİşKİLİ GALERİLER Kışın Bağışıklığı Güçlendirmenin Yolları

Kışın Bağışıklığı Güçlendirmenin Yolları

Çocuklarınızın Bağışıklık Sistemini Güçlendirin!

Çocuklarınızın Bağışıklık Sistemini Güçlendirin!

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Desteklemek İçin 7 İpucu

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.