DOLAR 32,3192
EURO 35,0609
ALTIN 2.309,09
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Zaharova: Şam ile SDG arasında diyalog için desteğe hazırız

09.11.2019
A+
A-

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kürt güçlerin Suriye ordusuna katılma olasılığı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Zaharova, YPG’yi de bünyesinde barındıran Suriye Demokratik Suriye Güçleri’nin (SDG) Suriye hükümet ordusuna katılımı meselesinin doğrudan Şam yönetimi ile Kürt güçler arasında çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Rusya’nın amacının bu diyaloğun kurulması için destek vermek ve ileride mutabakat sağlanması halinde bunların uygulanmasını garanti etmek olduğunu belirten Zaharova, olası bir birleşmenin formatının ise ilgili taraflar arasında belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Suriye ordusu, SDG’den kendilerine katılmak isteyenleri kabul edeceklerini duyurmuştu. Suriye İçişleri Bakanlığı da SDG’nin polis birimi gibi hareket eden ‘Asayiş’i iç güvenlik birimlerine katılmaya çağırmıştı.

SDG, Suriye tarafından yapılan ‘Orduya katılın’ çağrısını reddederek “Safların birleştirilmesi, SDG’nin özel statüsü ve yapısını tanıyan ve koruyan siyasi bir anlaşmayla başlamalı” yanıtını vermişti.

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin de, SDG ile Suriye ordusunun birleşmesi konusunda Kürt güçler ile Şam arasında müzakereler yapılması için katkı sunmaya hazır olduğunu söylemişti.

Türkiye, YPG’yi PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili SDG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG’ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.