DOLAR 35,3275
EURO 36,4859
ALTIN 3.032,56
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Yuval Noah Harari’nin Bitcoin Eleştirisi ve Yanıtları

Yuval Noah Harari’nin Bitcoin ile ilgili eleştirileri ve bu eleştirilere verdiği yanıtları inceleyin. Harari’nin görüşleri ve Bitcoin hakkındaki düşünceleri hakkında detaylı bilgi edinin.

12.05.2024
A+
A-

Yuval Noah Harari’nin Bitcoin Eleştirisi

Dünyaca ünlü tarihçi ve çok satan yazar Yuval Noah Harari, Bank for International Settlements (BIS) Innovative Summit 2024’te yaptığı konuşmada, Bitcoin’e dair endişelerini dile getirerek kripto para topluluğunda geniş yankı uyandırdı. Harari’nin görüşleri, elektronik para ve geleneksel para otoriteleri arasındaki ilişkiye dair derin bir tartışmanın fitilini ateşledi. Özellikle, Harari’nin merkez bankaları ve hükümetlerin para yaratma yetkisine güvenilmesi gerektiği yönündeki çağrısı, kripto para birimlerinin temelinde yatan merkezi olmayan yapıya meydan okuyor. Bu çekişmeli konu, kripto para birimlerinin geleceği ve geleneksel finans sistemleri arasındaki temel farkları gözler önüne seriyor.

Harari’ye Verilen Cevaplar

  • Cardano’nun kurucu ortağı Charles Hoskinson, Harari’nin analizini sosyal medyada eleştirdi ve bunu “steroidli Dunning-Kruger sendromu” ifadesiyle tanımladı. Bu terim, yeteneklerini abartan bireylerin gösterdiği kötü karar verme eğilimine atıfta bulunur.
  • Bitcoin tutkunu Walker, BIS’nin II. Dünya Savaşı sırasındaki tartışmalı tarihini vurgulayarak, geleneksel finansal kurumlara güvenin bir çelişki olduğunu öne sürdü. Walker, “BIS, 1933 ile 1945 yılları arasında savaş suçları veya insanlığa karşı işlenen suçlardan mahkum olan yöneticilere sahipti. Ama tabii ki, bankerlere güvenin,” dedi.

Ayrıca, Harari’nin Bitcoin eleştirisi, merkezi otorite denetiminden bağımsız olarak işleyen kripto paraların doğasına doğrudan karşı gelmektedir. Bu konuda yürütülen tartışmalar, kripto para birimlerinin geleceği ve finansal sistemlerdeki dönüşümler üzerinde derin etkiler yaratmaktadır. Gelişen teknoloji ve değişen paradigma ile birlikte, kripto paraların ve geleneksel finans sistemlerinin karşı karşıya olduğu zorluklar ve fırsatlar da artmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.