DOLAR 32,3275
EURO 34,4808
ALTIN 2.393,12
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Netflix kullanıcıları uyuyamıyor! İşte kafa karıştırıcı sonuç Netflix filmleri çoğu kişinin hayatında kayda değer bir yer kaplıyor. Netflix kullanıcıları nasıl etkileniyor…

25.05.2020
A+
A-

SleepStandards kadar paylaşılan bir araştırmaya göre bir takım Netflix kullanıcılarının en düşük 7 saat uyuklamak için bile vakti olmuyor. ABD’de yapılan bu anket, 30 gün her tarafında devam ettirildi ve 1032 kişinin katılımı ile tamamlandı.

SleepStandards yetkilileri acayip sonuçların elde edildiğini açıkladı. Ankete katılan en genç kişinin 18 yaşında olduğu öğrenildi. En ihtiyar kişinin ise 79 yaşında olduğu ifade edildi.

Bu araştırma, Amerikalıların Netflix alışkanlığını ortaya koydu. Buna tarafından ABD’li olan şahısların yüzde 99.1’inde bir Netflix hesabı mevcut. Ayrıca bu kişilerin her gün bir film veya bir gösteri izlediği de aktarılan bilgiler aralarında yer alıyor.

Bu ankete katılanların yüzde 50.7’sinin erkek olduğu açıklandı. Yüzde 48.9’luk kısmı ise kadınlar oluşturdu. Yüzde 0.4’lük kısım ise cinsiyetinin ayrı olduğunu açıklama etti.

Ankete katılanların yüzde 22.1’i X kuşağını temsil ediyor. Z kuşağı ise yüzde 10.9’luk bir kısmı kaplıyor. Geriye kalan yüzde 6.6’lık kısım ise 2. Dünya Savaşı ile Soğuk Savaş arasındaki dönemde doğmuş insanları gösteriyor.

Milenyum olarak adlandırılan kesim ise yüzde 60.1’lik bir oran ile uyarı çekiyor. Son olarak yaşı 74 ila 91 aralarında olanların yüzdesi sadece yüzde 0.2 olarak gösteriliyor. Peki Netflix uykuyu nasıl etkiliyor?

Netflix uykusuzluğa sebep oluyor mu?

Ortaya meydana çıkan sonuçlara göre Netflix kullanıcılarının büyük çoğunluğu bir filmi veya bir şovu izlemek adına uykusundan fedakârlık ediyor. Araştırmaya kadar Netflix kullanıcılarının yüzde 25’i 7 saatten pozitif uyuyor.

Kullanıcıların büyük bir bölümü 6 ila 7 saat arasında uyuyor. Bu kategoride bulunan kişiler yüzde 55.7’lik bir kısmı temsil ediyor. Ankete katılanların yüzde 14’ü sadece 5 ila 6 saat arasında uyuyor.

Geriya kalan yüzde 4.3’lük kısım ise 4 ila 5 saat arasında uyuyor. 4 saatten az uyuyanların oluşturduğu birim sadece yüzde 1’lik bir yer kaplıyor. Netflix’e ayrılan sürelere bakarsak karşımıza daha da garip sonuçlar çıkıyor.

Kullanıcıların yüzde 35.6’sı Netflix’e günde 1 ila 2 saat ayırıyor. Bu oranı yüzde 26.2’lik bir kesim peşine düşüp takip ediyor. Bu kesimin Netflix’e günde 2 ila 3 saat ayırdığı belirtildi. Bu konuda 3 ila 4 saat harcayanlar  yüzde 19.9’luk bir kısmı kaplıyor.

Netflix’e 4 saatten fazla zaman ayıran kullanıcıların oranı ise yüzde 9.3 olarak açıklandı. Son olarak dizi veya film izlemek için bu platforma 1 saatten az bir süre ayıranların oranı yalnızca yüzde 9.

Bu ankette bulunan Milenyum jenerasyonunun yüzde 82.39’u Netflix’e 5 saatten artı bir zaman ayırıyor. başkaca bu ankete katılan Amerikalıların yüzde 46’sı, uykusuzluk problemlerinin Netflix ile zaman geçirmeye başladıktan sonra ortaya çıktığını kabul etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.