DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C

Yüksek Tansiyon Hastaları Coronavirüsünden Nasıl Korunmalı?

12.04.2020
A+
A-

Halk arasında yüksek tansiyon olarak bilinen hipertansiyon hastalarının Coronavirüsünden en çok etkilenen grup olduğunu ifade eden Prof.Dr. Mustafa Arıcı, “Dünyada COVID-19 enfeksiyonundan etkilenen ve özellikle de bu hastalıktan ölen kişilere bakıldığında, en çok eşlik eden hastalığın hipertansiyon olduğu dikkati çekiyor,” diye konuştu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YÜZDE 70’İ HİPERTANSİYON HASTASI

Arıcı, bu durumun Türkiye için de benzer şekilde olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu:

“Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 1 Nisan 2020 tarihinde açıkladığı rakamlara göre ülkemizde bu hastalıktan hayatını kaybedenlerin neredeyse yüzde 80’i 60 yaş üzerindedir ve hayatını kaybedenlerin yaklaşık yüzde 70’inin de hipertansiyonu vardır.

Şunun altını çizmek de fayda var ki 60 yaş üzerinde hipertansiyon görülme olasılığı yüzde 60-70’lerdedir. Hipertansiyon-corona virüs ilişkisi yorumlanırken bu gerçek unutulmamalı. Ancak hipertansiyon yıllar içerisinde damar sağlığını bozan, dolayısıyla vücudun birçok organını etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. Hipertansiyona eşlik eden beyin, kalp, böbrek gibi organ hasarları vücudun direncini düşürebilen sorunlara yol açıyor.”

DİYABETTE RİSKİ ARTIRIYOR         

Prof.Dr. Arıcı, şişmanlık ve diyabetin de vücut direncini düşürdüğü için riski artırabileceğin belirterek şu önerilerde bulundu:

“Bu nedenle hipertansiyon yani yüksek tansiyon hastalarının çok dikkatli olmaları gerekir. Hijyen ve sosyal izolasyon bu enfeksiyona yakalanmamak için en önemli koruyucu önlemlerdir.

VİTAMİN, TAKVİYE, İLAÇ GİBİ ALINACAK KORUYUCU YÖNTEM YOK

Bunun dışında tedavilerini düzgün sürdürmeleri ve sağlıklı beslenme dışında vitamin, takviye, ilaç gibi alınacak başka koruyucu bir yöntem bulunmuyor.

TANSİYON İLAÇLARI CORONAVİRÜS RİSKİNİ ARTIRIYOR MU?

Hipertansiyon hastaları tedavilerini asla ve asla aksatmamalı, ilaçlarını bırakmamalı. Ne yazık ki bu enfeksiyonun giderek hızını artırdığı günlerde dünya basınında ve sosyal medyada bazı tansiyon ilaçlarının Coronavirüs enfeksiyon riskini artırdığı spekülasyonu yayılmıştır. Tansiyon tedavisinde sık kullanılan bazı ilaç gruplarının bu riski artırdığı spekülasyonu hastalarımızı korkutmuş, birçok hastadan ‘Ben ilaçlarımı bırakayım mı veya değiştireyim mi ?’ soruları gelmeye başlamıştır.

Asla ve asla tansiyon tedavinizi bırakmayınız. Kullanmakta olduğunuz ilaçlara devam ediniz. İlaç tedavisini kesmeniz veya ilaç değişikliği yapmanız tansiyon tedavinizde bozulmaya, kontrolde giden tansiyon değerlerinizin yükselmesine yol açabilir.

Tansiyon değerleriniz bozulduğunda hastaneye başvurma ihtiyacınız doğabilir. Halbuki bu dönemde dengede giden tedavinizi sürdürerek hastane başvurularınızı azaltmanız sizin yararınıza olacaktır.”

İLİşKİLİ HABERLER Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Vuhan'daki Doktordan Coronavirüste Yüksek Tansiyon Uyarısı

Vuhan’daki Doktordan Coronavirüste Yüksek Tansiyon Uyarısı

Kronik Hastalıklar Hangileri? Tansiyon, Diyabet, Böbrek Hastalığı Kronik Hastalık mı?

Kronik Hastalıklar Hangileri? Tansiyon, Diyabet, Böbrek Hastalığı Kronik Hastalık mı?

'Devamlı Şeker ve Tansiyon Ölçmeyin'

‘Devamlı Şeker ve Tansiyon Ölçmeyin’

İLİşKİLİ GALERİLER Tansiyon İlacı İle Muz Yenmez! Bu İlaçlarla Bu Meyveleri Sakın Yemeyin!

Tansiyon İlacı İle Muz Yenmez! Bu İlaçlarla Bu Meyveleri Sakın Yemeyin!

Yüksek Tansiyonun Belirtileri Nelerdir?

Yüksek Tansiyonun Belirtileri Nelerdir?

Tansiyonu Düşüren Gıdalar

Tansiyonu Düşüren Gıdalar

Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.