DOLAR 32,3597
EURO 34,7442
ALTIN 2.395,51
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

YouTube’dan binlerce Çinli kanala ceza! İşte nedeni YouTube Topluluk Kuralları birçok Çinli kanalı zorluyor. Binlerce kanal yasaklandı. Google ve YouTube…

06.08.2020
A+
A-

COVID-19 salgını yüzünden Çin’i hedef alan kişileri kötüleyen ve ABD’nin yaptırımlarına tepki gösteren bazı Çinli kanallar, düşüncelerini YouTube aracılığıyla paylaşmaya devam ediyor. Sosyal medya platformları için hazırladığı raporlarla tanınan Graphika, YouTube ile Çinli kullanıcılar arasındaki dijital savaşı gözler önüne serdi.

“Return of the (Spamouflage) Dragon: Pro Chinese Spam Network Tries Again” isimli bu raporda, ceza alan kullanıcıların Çin tarafından hazırlanan siyasi ideolojiyi dünyaya yaymaya çalıştığından bahsedildi. Graphika, Çinli kullanıcıların Facebook ve Twitter üzerinde de etkili olduğunu söyledi.

YouTube, nisan ayından haziran ayına kadar toplam 2596 adet kanalı cezalandırdığını ve bu kanalların iyi niyetli olmadığını açıkladı. 15 yıllık video barındırma platformu, bu yılın ilk çeyreğinde Çin adına siyasi propaganda yapan 277 adet kanalı devre dışı bırakmıştı.

Ceza alan kanalların Çin’i destekleyen kanallarda yayımlanan görüntülerden yararlandığı ve dili hem Çince hem de İngilizce olan uzun metinler kullandığı belirtildi. Ayrıca bu kanallar tarafından düzenlenen siyasi operasyonların kamufle edilmesi için basketbol ve TikTok videolarından da faydalanıldığı söylendi.

Google, Çin’in yanı sıra Rusya ile İran’ın da sosyal medyada çok aktif olduğunu ifade etti. YouTube nisan ayında 186 adet, mayıs ayında 1312 adet ve haziran ayında 1098 adet kanalın fişini çekti.

Google ile YouTube, ceza alan Çinli kanalların videoları için “eş güdümlü nüfuz operasyonları” tanımlamasını kullandı. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.