DOLAR 32,1988
EURO 34,9926
ALTIN 2.502,67
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

İnternette Kiralık Katil Arayan Kadın Tutuklandı

14.02.2021
A+
A-

İnternette yaptığınız aramaların başınıza bela açabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Peki ya ‘karanlık ağ’ olarak da bilinen dark web üzerinde bir şeyler araştırmanın sonuçlarını düşündünüz mü? Eğer cevabınız hayırsa, bu haberden sonra internet üzerinde daha dikkatli olmak isteyebilirsiniz zira ABD’de bir kadın, geçtiğimiz sene yaptığı internet araştırmaları nedeniyle suçlamalara tabii tutuldu ve tutuklandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Wisconsin eyaletinde federal mahkeme, Kelly Harper isimli bir kadın hakkında tutuklama kararı çıkardı. Kelly Harper, karanlık ağ üzerinde kiralık katil aramak ve dünyanın en popüler kripto para birimi olan Bitcoin ile kiralık katil tutmakla suçlandı. Suç duyurusunda belirtildiği üzere Harper, öldürülmesi amaçlanan kişinin otomobili, çalıştığı yer, cep telefonu numarası ve kendisiyle ilgili birçok bilgiyi tarif etmiş.

Geçtiğimiz sene ekim ve aralık ayları arasında kiralık katil araştırması yapmış:

internet araması

Adalet Bakanlığı’nın açıklamalarına göre Kelly Harper, geçtiğimiz senenin ekim ve aralık ayları arasında internet üzerinde kiralık katil araştırması yapmış. Daha sonra da bir kiralık katil tutma sitesine Bitcoin ile ödeme yapan Kelly Harper, ‘eyaletler arası ticaret imkanlarını kiralık katil tutmak için kullandığı’ gerekçesiyle 5 Şubat 2021 tarihinde tutuklandı. Söz konusu suçlamada, sanığın suçlu bulunması için fiilen cinayet işlemesinin gerekmediği belirtiliyor.

37 yaşındaki Harper, eğer suçlu bulunursa en fazla 10 yıl süreyle hapis cezasına çarptırılacak. Adalet Bakanlığı, bunun hâlâ bir suçlama olduğunu ve sanığın suçunun kanıtlanana kadar masum olduğunu belirtti. Uzmanlar, Kelly Harper ‘cinayet amacı güden’ birine ödeme yapmış olsa da karanlık ağ üzerinden kiralık katil tutmanın mümkün olup olmadığını net olarak bilmediklerini açıklıyor. Zira daha önce yapılan araştırmalarda karanlık ağda bulunan 24 kiralık katil sitesinin dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.