DOLAR 32,3610
EURO 34,9649
ALTIN 2.325,21
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

YouTube, Telif İhlallerini ve Reklama Uygunluğu Artık Videolar Yayınlanmadan Önce Denetleyecek

27.03.2021
A+
A-

YouTube’daki videoların beklenmedik bir şekilde telif haklarına takılması ya da reklam gelirinden mahrum bırakılması, içerik üreticilerinin önlerinden en büyük engel desek yeridir. Ancak artık bu durum tarih oluyor; çünkü YouTube, yüklenen bir videonun telif ve reklam açısından uygunluğunu yayınlanmadan önce denetleyecek. 

Daha önceki sistemde platform, video yayınlandıktan sonra kontrol aşamasını gerçekleştirirdi. Eğer telif hakkı ihlali yapıldıysa videoyu liste dışı bırakılır ya da silinir, eğer içerik reklama uygun değilse reklam gelirinden mahrum bırakılırdı. Hatta bu kısıtlamalar, kanalların veya diğer içeriklerin erişimini ciddi şekilde etkiliyordu.

YouTube’un devrimsel yayın öncesi ‘telif ve reklam kontrol özelliği’ aşağıdaki gibi çalışacak:

Videoda da görüldüğü üzere YouTube, içerik üreticilerinin alışık olduğu Studio ekranına Kontrol adında yeni bir aşama daha ekliyor. Bu aşamada üreticiler, videoya ilişkin telif ve reklam denetimlerinin sunucunu rahatlıkla görebilecekler. Eğer telif sorunu varsa görüntüden mi yoksa müziklerden mi kaynaklandığına ilişkin önerilerle karşılaşacaklar. Böylece videolarını henüz yayınlanmadan telif haklarına ve reklama uygun hale getirebilecekler.

Diğer taraftan söz konusu özellik, YouTube Studio’ya yüklenen her içerik için arka planda da kontrol edilecek. İçerik üreticilerinin yapmaları gereken tek şey, videolarını panele yükleyip bir süre sonra telif ve reklam uygunluğunu kontrol etmek. Ayrıca üreticiler, içeriklerdeki telif sorunlarına itiraz edebilecekler veya sonucu önemsemeden içeriklerini yayına alabilecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.