DOLAR 32,5808
EURO 35,0133
ALTIN 2.460,62
BIST 9.900,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

YouTube, Tam Ekran Videolar İçin Yeni Özellikler Eklemeyi Planlıyor

12.11.2021
A+
A-

En son haber başlıklarında platforma ekleyeceği yeni özelliklerle oyuncu YouTuberlara sağlayacağı desteklerle yer alan YouTube, geçtiğimiz aylarda mobil cihazlara yeni özellikler eklemek için de çalışmalarını sürdürdü. Mobil uygulamalarında tam ekran video görüntülerken kullanıcılarına ‘dikey modda’ da sunulan seçenekleri eklemeye çalışan YouTube, bu yelpazeyi giderek genişletmeyi hedefliyor.

Platforma yapılan önceki eklentilerde yatay moddayken yorum yapma ve video açıklamasını gösterme gibi özellikler yer alıyordu. Fakat YouTube, mobil cihazlarda videolar tam ekrandayken bile uygulamayı tıpkı dikey ekrandaki gibi kısa yoldan kullanabilme özelliği eklemeyi planlıyor.

Bütün Android cihazlara eklenmesi planlanıyor:

android youtube

Yukarıda Samsung Galaxy Fold3 model telefondan alınan ekran görüntüsünde görülebileceği gibi ekranın sol alt tarafında yalnızca dikey ekran modunda gözüken ‘beğenme, beğenmeme, yorum yapma, oynatma listesine ekleme ve paylaşma’ butonlarının kısa yol versiyonları yer alıyor. Videonun başlığına bastığınızda ise açıklama kısmını görüntüleyebiliyorsunuz. Eski eklenen versiyondan farklı olarak yeni özellikte önerilen videoları görüntülemek için ekranı yukarı kaydırmak yerine sağ alt tarafta okla gösterilen kısma basmak gerekiyor.

YouTube’un yakın zamanda kalıcı olarak eklemesi beklenen özelliklerin ilk başta yalnızca katlanabilen ya da büyük ekranlı telefonlar için geleceği düşünülüyordu. Fakat ortaya çıkan son bilgiler, yeni özelliklerin bütün Android işletim sistemine sahip cihazlara ekleneceğine işaret ediyor. Bilindiği üzere YouTube, platforma eklemeyi planladığı yeni özellikleri bir kesim kullanıcı üzerinde deneyip daha sonra vazgeçebiliyor. Bu nedenle uygulama geliştiricilerinin nasıl bir karara varacağı şu anda henüz kesin değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.